jak to jst z tymi motocyklami na A2?
• Strona 1 z 1
jak to jst z tymi motocyklami na A2?
Witam!
Jest to mój 1 post na tym forum, dlatego z góry przepraszam jeśli coś jest nie tak
Jeżdżę sobie Yamahą R125, jednak w lipcu chcę zrobić A2 (moja Yamaha jest za słaba, a poza tym policja mnie straszy mandatami, bo nie mam jeszcze prawa jazdy B przez 3 lata).
Co polecacie kupić po zdaniu prawka? Podobają mi się motocykle sportowe, a niestety na A2 jest marny wybór
Co sądzicie o Kawasaki Ninja 300? Jest dużo mocniejsza od 125? Myślicie, że nie znudziłaby się przez te 2 sezony, zanim mógłbym robić A?
I jeszcze jedno ważne pytanie: jak to jest z tymi blokadami????
Na allegro/olx widzę bardzo dużo ogłoszeń z R6, GSX-R itp. które są zablokowane i można je rejestrować na A2. Ale w ustawie z tego co wiem jest, że moc przed blokadą nie mogła być ponad 2 razy większa niż po blokadzie, czyli motocykl przed blokadą nie mógł mieć więcej niż 90KM tak? Czyli w razie dokładnej kontroli jazda zablokowaną R6 to zwykła jazda bez uprawnień? Czyli ci wszyscy sprzedawcy robią ludzi w konia?
Z góry dziękuję za odpowiedzi,
pozdrawiam!
Jest to mój 1 post na tym forum, dlatego z góry przepraszam jeśli coś jest nie tak
Jeżdżę sobie Yamahą R125, jednak w lipcu chcę zrobić A2 (moja Yamaha jest za słaba, a poza tym policja mnie straszy mandatami, bo nie mam jeszcze prawa jazdy B przez 3 lata).
Co polecacie kupić po zdaniu prawka? Podobają mi się motocykle sportowe, a niestety na A2 jest marny wybór
Co sądzicie o Kawasaki Ninja 300? Jest dużo mocniejsza od 125? Myślicie, że nie znudziłaby się przez te 2 sezony, zanim mógłbym robić A?
I jeszcze jedno ważne pytanie: jak to jest z tymi blokadami????
Na allegro/olx widzę bardzo dużo ogłoszeń z R6, GSX-R itp. które są zablokowane i można je rejestrować na A2. Ale w ustawie z tego co wiem jest, że moc przed blokadą nie mogła być ponad 2 razy większa niż po blokadzie, czyli motocykl przed blokadą nie mógł mieć więcej niż 90KM tak? Czyli w razie dokładnej kontroli jazda zablokowaną R6 to zwykła jazda bez uprawnień? Czyli ci wszyscy sprzedawcy robią ludzi w konia?
Z góry dziękuję za odpowiedzi,
pozdrawiam!
- VilgefortzPL
- Świeżak
Tak, te wszystkie erłany, gixxy i inne cuda na kiju u nas nie przejdą.
Ja sam zrobiłem A2, kupiłem Suzuki GS 500 i za dwa lata, po zrobieniu A chcę zmienić na coś innego, wiec myślę, że nie ma się co nastawiać na jazdę taką Ninją 300 przez więcej niż 2-3 sezony.
A co do jazdy bez uprawnień, to nie patrz tylko przez pryzmat mandatu. 300zł, laweta i po sprawie. Ciekawie się robi, jak weźmiesz udział w jakimś zdarzeniu drogowym (tfu tfu). Z automatu Twoja wina + ubezpieczyciel się od Ciebie odwraca, sam za wszystko płacisz. Jeszcze nie daj Boże komuś krzywdę zrobisz, to będziesz do końca życia płacił rentę.
Ja sam zrobiłem A2, kupiłem Suzuki GS 500 i za dwa lata, po zrobieniu A chcę zmienić na coś innego, wiec myślę, że nie ma się co nastawiać na jazdę taką Ninją 300 przez więcej niż 2-3 sezony.
A co do jazdy bez uprawnień, to nie patrz tylko przez pryzmat mandatu. 300zł, laweta i po sprawie. Ciekawie się robi, jak weźmiesz udział w jakimś zdarzeniu drogowym (tfu tfu). Z automatu Twoja wina + ubezpieczyciel się od Ciebie odwraca, sam za wszystko płacisz. Jeszcze nie daj Boże komuś krzywdę zrobisz, to będziesz do końca życia płacił rentę.
Suzuki GS 500 E
-
DedeRR - Świeżak
Re: jak to jst z tymi motocyklami na A2?
VilgefortzPL napisał(a):Na allegro/olx widzę bardzo dużo ogłoszeń z R6, GSX-R itp. które są zablokowane i można je rejestrować na A2 ?
Czyli ci wszyscy sprzedawcy robiÄ… ludzi w konia?
Treaz jeszcze musisz mi wyjasnic od kiedy pojazdy rejestruje sie na Kategorie PJ ? ? ?
Glupi zawsze sie podjara jak szczerbaty na suchary ! Oczywiscie, ze szukaja leszcza !
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Re: jak to jst z tymi motocyklami na A2?
andy7 napisał(a):Treaz jeszcze musisz mi wyjasnic od kiedy pojazdy rejestruje sie na Kategorie PJ ? ? ?
źle się wyraziłem, oczywiście chodziło mi o to, że mają w dowodzie mniej niż 35kW i w ogłoszeniach piszą, że są na A2
ok, czyli blokowanie mocy u mnie odpada
powiedzcie mi jeszcze proszę czy Ninja 300 to dobry wybór? Przez te 2 lata bym dopracował umiejętności i potem kupił coś większego.
jest jeszcze R3 - ale to nie na moją kieszeń. innych sportowych nie znam w takich pojemnościach a i jeszcze takie pytanko przy okazji - czy na sportowym moto da radę jechać z pasażerem (chodzi mi o wygodę pasażera)? Bo nigdy nie siedziałem z tyłu (nie licząc chopperów, ale tam jest wygodnie, nawet oparcie jest)
- VilgefortzPL
- Świeżak
Ninja 300 i 250 to dobre wybory, jeśli chodzi o pierwsze motocykle na A2. Z innych sportów masz jeszcze Hondę CBR w pojemnościach 250, 300 i 500. Jeszcze masz Hyosunga GT650R, którego możesz zdławić.
Co do jazdy z plecakiem na sporcie to powiem tylko tyle, że cienko to widzę
Co do jazdy z plecakiem na sporcie to powiem tylko tyle, że cienko to widzę
Suzuki GS 500 E
-
DedeRR - Świeżak
Witam ja rownież sie rozglądam za wspomnianą tu ninją 300 i powiem szczerze ze jara mnie strasznie ten motocykl i jesli przy zmianie motocykla znajdę jakiś egzemplaż w dobrej cenie w miarę nie daleko napewno popędzę ją zobaczyć lecz martwię się nie jej osiągami lecz tym czy motocykl nie będzie podemną wyglądał jak rower. Nie jestem wielkoludem ale spotykam sie z opiniami ze mała ninja poza mniejszym serduchem także i rozmiarem odbiega od większych braci... Jest alternatywą tez kupienie er6f i dławienie ale dodatkowe koszty i problemy z blokowaniem o których czytam zagłębiając temat sprawiają ze mniej mnie ciągnie do tego rozwiązania....
A kupno zablokowanej maszyny raczej graniczy z niemożliwym, bo nawet jesli znajdziemy motocykl z odpowiednią mocą wbita w dowodzę to sama maszyna dawno blokadę zgubiła o czym często sprzedawcy w ogłoszeniach sie chwalą.
Sam nie wiem co ci doradzić i chętnie przyglądnę sie dyskusji na ten temat.
A kupno zablokowanej maszyny raczej graniczy z niemożliwym, bo nawet jesli znajdziemy motocykl z odpowiednią mocą wbita w dowodzę to sama maszyna dawno blokadę zgubiła o czym często sprzedawcy w ogłoszeniach sie chwalą.
Sam nie wiem co ci doradzić i chętnie przyglądnę sie dyskusji na ten temat.
- balans
- Świeżak
Ninja 300 jest praktycznie tak samo duża jak ninja 600 (na yt można nawet znaleźć porównanie) o, proszę: https://www.youtube.com/watch?v=pL2c1Bo2Pig, nawet nie minuta szukania. Przy czym warto i tak się przymierzyć bo nie jest to specjalnie duży motocykl
- Manastor
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle na kategorie A2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość