Gaźnik aprilia etx 125
• Strona 1 z 1
Gaźnik aprilia etx 125
Witam
Posiadam aprilię etx 125 z 2004 roku w której wyczyściłem gaźnik ale oczywiście zapomniałem ile obrotów ma być wykręcona śróbka od obrotów i powietrza/paliwa
Gaźnik to dellorto . Ma ktoś może jakąś serwisówke tego gaźnika czy coś ?
Z góry dzięki
Posiadam aprilię etx 125 z 2004 roku w której wyczyściłem gaźnik ale oczywiście zapomniałem ile obrotów ma być wykręcona śróbka od obrotów i powietrza/paliwa
Gaźnik to dellorto . Ma ktoś może jakąś serwisówke tego gaźnika czy coś ?
Z góry dzięki

- Aniolpanski369
- Świeżak
wolne obroty ustawiasz aż nie zgaśnie, od składu wkręc i wykręc na 1.5 obrotów i od tego momentu zacznij regulacje.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Tak więc dziś zabrałem się za regulację gaźnika.
Świeca ma kolor kawy z mlekiem tak więc kolor dobry
Tylko nie wiem o co chodzi ale wkręciłem śrubkę od wolnych obrotów do końca a motor dalej po puszczeniu gazu gaśnie :c
Co dalej sprawdzać?
Wspomne też o tym że akumulator jest dosć słaby i muszę go naładowac/wymienić no ale to chyba nie ma z tym związku
Świeca ma kolor kawy z mlekiem tak więc kolor dobry

Tylko nie wiem o co chodzi ale wkręciłem śrubkę od wolnych obrotów do końca a motor dalej po puszczeniu gazu gaśnie :c
Co dalej sprawdzać?
Wspomne też o tym że akumulator jest dosć słaby i muszę go naładowac/wymienić no ale to chyba nie ma z tym związku

- Aniolpanski369
- Świeżak
aku nie ma zwiazku
skoro srube od wolnych obrotów wkrecasz ( albo spróbuj lekko dac gazu) i nie ma reakcji i przygasa to cos jest namotane przy dyszach zapewne
skoro srube od wolnych obrotów wkrecasz ( albo spróbuj lekko dac gazu) i nie ma reakcji i przygasa to cos jest namotane przy dyszach zapewne
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości