Hyosung gt 125 r vs yamaha yzf 125
• Strona 1 z 1
Hyosung gt 125 r vs yamaha yzf 125
Witam :>
pytanie raczej proste i wszystkim znane co do wyboru pomiędzy dwiema 125-tkami
chodzi o Hyosung gt 125 r oraz yamache yzf 125 r generalnie mnie bardziej przekonuje Hyosung ale chciał bym poznać też inne opinie bo słyszałem że pozycja na "yamaszce" jest strasznie nie wygodna (kierownica za nisko) a Hyosungiem jeździłem i kierownica jest wyżej odczuwalnie według mnie oczywiście
licze że doradzicie mi w wyborze
Pozdrawiam
pytanie raczej proste i wszystkim znane co do wyboru pomiędzy dwiema 125-tkami
chodzi o Hyosung gt 125 r oraz yamache yzf 125 r generalnie mnie bardziej przekonuje Hyosung ale chciał bym poznać też inne opinie bo słyszałem że pozycja na "yamaszce" jest strasznie nie wygodna (kierownica za nisko) a Hyosungiem jeździłem i kierownica jest wyżej odczuwalnie według mnie oczywiście
licze że doradzicie mi w wyborze
Pozdrawiam

- Mudziachedin
- Świeżak
Co to wgl za porownanie O.o japonczyka do koreanczyka, przeciez to calkiem co innego
Zapytaj jeszcze czy kupic merola czy malucha :v
Mam ponad 180cm (mozna powiedziec ze jestem troche za duzy na to moto) i na r125 spokojnie jezdzilem trasy po 150-200km bez przerwy, wiec nie jest az tak zle, przeciez to sport, sporty maja to do sb, ze nie sa zbyt wygodnie. Chcesz jezdzic wygodnie? Kupu sobie jakiegos choppera
Mam ponad 180cm (mozna powiedziec ze jestem troche za duzy na to moto) i na r125 spokojnie jezdzilem trasy po 150-200km bez przerwy, wiec nie jest az tak zle, przeciez to sport, sporty maja to do sb, ze nie sa zbyt wygodnie. Chcesz jezdzic wygodnie? Kupu sobie jakiegos choppera

- kravter
- Świeżak
Nie wiem dlaczego tak twierdzisz ze hyosung jest dużo gorszy według mnie jest bardzo porównywalny do yzf
- Mudziachedin
- Świeżak
Stare pytanie: lepsza mniej markowa nówka, czy używana markówka?
Tutaj nie ma dobrej odpowiedzi. Należy tylko dodać, że Hyosung to jednak nie chińszczyzna, niemniej marka koreańska mało jeszcze popularna w Polsce, więc możesz mieć problemy z odsprzedaniem - no chyba że zastosujesz CCC: cena czyni cuda.
Niemniej jeżeli nie nastawiasz się na odsprzedaż albo motocykl będzie miał u ciebie dożywocie, jako sprzęt do katowania na miasto, a którego nikt ci nie ukradnie nawet jak nie będzie zabezpieczony - to bym nie bał brać się Hyosunga. Szczególnie jeżeli czujesz się na nim lepiej niż na YZF. No i jeżeli nie zależy ci na szacunku na dzielni i nie przejmiesz się przytykami, że jeździsz hujosungiem. 

Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
kravter napisał(a):Co to wgl za porownanie O.o japonczyka do koreanczyka, przeciez to calkiem co innego
Bardziej zasadne jest porównanie merola do np. Hyundaia. I tutaj problem się robi jeżeli porównasz np. do takiego Tucsona albo Santa Fe, które oba bym z przyjemnością przygarnął.

Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
MRG napisał(a):kravter napisał(a):nowy hyosung jest w cenie uzywanej yzf
To mi pokaż gdzie kupić Hyosung GT 125 za 8 tysięcy złotych.
kto powiedzial, ze za 8?
uzywana r125:
http://allegro.pl/yamaha-yzf-r125-matt- ... 90386.html
http://allegro.pl/yamaha-yzf-r125-salon ... 11097.html
nowy Hyosung GT 125:
http://allegro.pl/hyosung-gt-125-kat-b- ... 45063.html
Zimny72 napisał(a):kravter napisał(a):Co to wgl za porownanie O.o japonczyka do koreanczyka, przeciez to calkiem co innego
Bardziej zasadne jest porównanie merola do np. Hyundaia. I tutaj problem się robi jeżeli porównasz np. do takiego Tucsona albo Santa Fe, które oba bym z przyjemnością przygarnął.Ba... przygarnąłbym nawet tę nową Elantrę.
duzo zalezy od gustu i upodoban

- kravter
- Świeżak
Mam r125 i mogę z czystym sercem polecić. Fakt, że pozycja jest pochylona i na pewno podczas jazdy się nie wyprostujesz, ale to nie oznacza, że jest ona niewygodna. Po prostu specyficzna, jak generalnie w ścigaczach, będziesz pochylony i tyle.
Mówisz, że "słyszałeś", najlepiej zrobisz, jeśli się przejedziesz i sam spróbujesz.
Mówisz, że "słyszałeś", najlepiej zrobisz, jeśli się przejedziesz i sam spróbujesz.

-
Shaviq - Świeżak
kravter napisał(a):Co to wgl za porownanie O.o japonczyka do koreanczyka, przeciez to calkiem co innego
Widać, że kompletnie nie masz pojęcia o motocyklach, już nie mówiąc o koreańskich, choć ja bym Hyosunga całkiem koreańczykiem nie nazwał bo to waściwie Suzuki i moim zdaniem, zyskuje coraz wieksza renome na rynkach swiatowych.
- TheArt
- Świeżak
Mam r125 z 2013r
mogę śmiało polecić, do miast motocykl idealny jak dla mnie. Wąski, lekki, wszędzie się wciśnie.
Do 100km/h przyspiesza naprawdę nieźle, potem dostaje zadyszki, ale i tak jest OK
Jak chcesz coś więcej wiedzieć to pisz priv

Do 100km/h przyspiesza naprawdę nieźle, potem dostaje zadyszki, ale i tak jest OK
Jak chcesz coś więcej wiedzieć to pisz priv

- Klawy94
- Świeżak
-
leff - ZlyCzlowiek
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości