Problem z biegami...
• Strona 1 z 1
Problem z biegami...
Witam wszystkim, z racji ze mechanik ze mnie cieniutki postanowiłem zaczerpnac wiedzy z forum. Mam problem ze skrzynia biegow, o ile w trakcie jazdy biegi dzialaja kompletnie bez zarzutow to problem pojawia sie gdy musze nagle hamowac i np stoje na skrzyzowaniu na 4. Biegi niechca sie redukowac, musze wachlowac jak oszolom no i nieraz nie zdarze zredukowac. Mial ktos z was ten problem. Bardzo prosilbym o pomoc. Pozdrawiam i czekam na odp

- Mateuszeek
- Świeżak
To redukuj podczas hamowania, ja tak zawsze robię, żeby potem nie męczyć skrzyni na postoju. Te kilka sekund pomiędzy rozpoczęciem hamowania a zatrzymaniem spokojnie wystarczy na miękkie zredukowanie z międzygazem. Jeśli chodzi o zmianę biegów nic mi tak nie pomogło jak ten artykuł: http://www.scigacz.pl/Przegazowka,jak,z ... ,7686.html
SlowMotion napisał(a):W całości za 1500zł też da się ubrać, ale wtedy polecam jeździć bardzo zachowawczo i nie przekraczać 40-50kmh.
- riderZ056
- Świeżak
Re: Problem z biegami...
Mateuszeek napisał(a):Mial ktos z was ten problem.
Każdy, kto posiada niezsynchronizowaną skrzynię sekwencyjną...czyli w zasadzie każdy motocykl

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
- Mateuszeek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 37 gości