Pierwszy motocykl YBR 250 vs GS 500
• Strona 1 z 1
Pierwszy motocykl YBR 250 vs GS 500
Witam!
Jestem w trakcie robienia prawa jazdy kategorii A2, i oczywiście zastanawiam się nad swoim pierwszym motocyklem. Będę używał go głównie do jazdy po mieście, ale dłuższa przejażdżka na pewno go nie ominie
. Zastanawiam się głównie nad Suzuki GS 500, a Yamaha YBR 250. Oba znalazłem mniej/więcej w granicach 5 tys zł. Mam zagwozdkę czy lepiej kupić starszy motocykl ale z większą pojemnością, czy może postawić na coś 8-10 lat młodszego lecz z mniejszym kopem? Dodam od razu że jestem totalnym świeżakiem i na jazdach pierwszy raz siedziałem na motocyklu
, mimo to idzie mi dobrze . Proszę o opinie, a może ktoś podrzuci jeszcze inne moto?
Pozdrawiam
EDIT:
dodam jeszcze że mam 20 lat, 180 cm wzrostu oraz 75 kg wagi.
Pozdrawiam x2
Jestem w trakcie robienia prawa jazdy kategorii A2, i oczywiście zastanawiam się nad swoim pierwszym motocyklem. Będę używał go głównie do jazdy po mieście, ale dłuższa przejażdżka na pewno go nie ominie

Pozdrawiam
EDIT:
dodam jeszcze że mam 20 lat, 180 cm wzrostu oraz 75 kg wagi.
Pozdrawiam x2

- itsqwer
- Świeżak
Ciężko może być Ci kupić GSa w dobrym stanie. Istnieje duże prawdopodobieństwo trafienia na minę. Jeśli jesteś bardzo nastawiony na GSa, a sam zbytnio nie wiesz co i jak, wybierz się na oględziny z jakimś ogarniętym mechanikiem.
-
Ruda_Małpa - Świeżak
Ja swojego GSa kupiłem za mniej niż 4 tysiące. Poszedłem z mechanikiem, który stwierdził, że do zrobienia są tylko lagi, które już były nieszczelne, przez co utargowałem dwie stówki.
Z jednej strony GSy często są katowane przez młodych gniewnych, ale z drugiej są to wręcz pancerne motocykle, które dużo zniosą.
Z jednej strony GSy często są katowane przez młodych gniewnych, ale z drugiej są to wręcz pancerne motocykle, które dużo zniosą.
Suzuki GS 500 E
-
DedeRR - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 40 gości