Zobacz wÄ…tek - Honda Rebel, dodanie gazu gasi silnik
NAS Analytics TAG

Honda Rebel, dodanie gazu gasi silnik

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Honda Rebel, dodanie gazu gasi silnik

Postprzez KamilRebel » 3/5/2016, 16:33

Siema ! Dziś moja Rebelka zrobiła mi psikusa i przestała współpracować :)

Podczas jazdy postanowiłem się rozpędzić i sprawdzić osiągi (pierwszy raz wyjechałem za miasto) ale na ostatnim biegu przy prędkości około 100km/h silnik stracił moc i zgasł. Teraz odpalam go bez problemu, burczy pięknie ale gdy nawet delikatnie dodam gazu to silnik traci obroty, jeżeli szybko nie odpuszczę gazu to po prostu gaśnie. Jak juz ledwo udało mi się ruszyć to żabkował i gasł. Paliwko tankowałem do pełna 30km wcześniej. Paliwo dochodzi, rurkę sprawdziłem :)

Z tego co starałem sie samemu ogarnąć w internecie problemem może być gaźnik i jego regulacja (przekręcenie śruby i odnalezienie odpowiednich proporcji) ale są to tylko moje domysły niczym nie potwierdzone.

Jeżeli to gaźnik to ciekawi mnie czy jest to rzecz do zrobienia gdzieś na parkingu bez specjalistycznych narzędzi zwykłymi kluczami ?

Pozdrawiam Kamil :)
KamilRebel
Świeżak

Postprzez Ruda_MaÅ‚pa » 4/5/2016, 08:30

Podobne objawy miał mój motocykl przy zarąbanych gaźnikach. Czyszczenie i regulacja rozwiązały problem.
Ruda_Małpa
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości

na górê