Zobacz wątek - Pierwsze moto dla wysokiego
NAS Analytics TAG

Pierwsze moto dla wysokiego

Chcesz kupić swój pierwszy lub kolejny motocykl. Nie wiesz jak wybrać. Zadaj pytanie tutaj.
Pytania o enduro, cross-y, skutery, motorowery, motocykle o pojemności do 250 ccm odpowiednio w działach niżej.
_________
Moderują: Black-Ghost, Boshi, Rosiboj, Lagiboy

Pierwsze moto dla wysokiego

Postprzez pikrobert » 28/4/2016, 22:40

Witam, jak w temacie. Poszukuje typów na pierwsze moto
Wzrost 188cm, waga 87 kg.

Dojazdy do pracy - 10 km. w jedna strone i czasem wypady weekendowe

Doświadczenie - brak - właśnie zdaje prawo jazdy

Wiek 31 lat - bardzo duże doświadczenie w jeżdzie samochodami - cała Polska ( praca tego wymaga ) jak również za granicą.

Kwota - max. 12 tys. zł.

Najlepiej gdyby był to jakiś sport - bo docelowo tak ma być :) po prostu mi się takie zawsze podobały

Z racji tego że jestem wysoki poszukuje moto takiego żebym nie wyglądał jak na zającu

Wstępnie:
Honda cbr 600 f4i lub f4i sport - z tego co się dowiedziałem sport odpada jako pierwsze moto a ogólnie cbr f4i to małe moto więc bede średnio na nim wyglądał , mimo że podobno ma fajną charakterystykę jazdy jak na pierwsze moto

Yamaha thundercat 600 R - nic o nim nie wiem

Yamaha Fazer 600 - podobno całkiem dobre w stosunku do mojego wzrostu , wygoidna pozycja ale nie jest to typowy ścigacz - ale oczywiście nie wykluczam go jako moto na 2,3 sezony do nauki

I chętnie wyslucham Waszych typów - kolegów z większym doświadczeniem
pikrobert
Świeżak

Postprzez Afibatin » 30/4/2016, 07:11

Witam
-ja mam około 182 cm wzrostu i posiadam fz6
-prawko od tamtego roku (na A)
-do tej kwoty spokojnie kupisz fz6
-Ja zawsze chwale ten motor bo na prawdę nie brakuje mu niczego :)
-pozycja jest ok na nim a sport to sport :) ale sam myślę że może kiedyś na gsx 750 bym się przesiadł :)
Afibatin
Świeżak

Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A