Zobacz wÄ…tek - Rekawice Problem z rozmiarem.help
NAS Analytics TAG

Rekawice Problem z rozmiarem.help

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Rekawice Problem z rozmiarem.help

Postprzez piwek » 16/9/2007, 06:33

Witam i pozdrawiam wszystkich.Mam maly problem, tak mi sie przynajmniej wydaje.Otoz zakupilem rekawice moto Probiker o rozm xxl, po zmierzeniu wczesniej reki tak mi wyszlo, ze to moj roz.Przyszly, zadowolony na maxa ale mam wrazenie, ze sa za duze.Po zalozeniu sa jakies luzne w dloni i miedzy palcami, oraz jest nieznaczna odleglosc od palcy do konca rekawicy.Zastanawiam sie czy to normalne i lepiej mic troche wieksze jak mniejsze.Jeszcze w nich nie jezdzilem, troche sie boje ze zawiode.Pomozcie.Jak to powinno byc z tymi roz, z tym luzem, jak powinna reka i palce zachowywac sie w srodku.Czy palce maja dostawac do konca i dlon nie powinna miec luzu zbyt wielkiego?Po zapieciu tych zaciskow na nadgarstku i dloni jest reka troszke za luzna jak dla mnie, a moze to tak musi byc.Pomozcie, bo nie wiem czy je oddac, czy cieszyc sie nimi.A nie mialem mozliwosci miary na dloni wczesniej, bo to uzywki, co prawda 2 dni ale jednak.Pozdrawiam.HELP
piwek
Świeżak

Postprzez tempv » 16/9/2007, 08:09

ja kupuje rozmiar S i sa za duze :roll: wkladam wiec napierw taka zwykla rozciagliwa - chyba to magic nazywaja - a potem zakladam rekawice moto :D i tak nie dostaje do konca palcami i koncowki mam luzne... kwestia przyzwyczajenia...
Świeżak

Postprzez BoldonSml » 16/9/2007, 20:12

Ja np wole jak mam loozu trochę wtedy się czuje o wiele lepiej oczywiście nie za dużo żeby nie daj Boże przy wypadku nie spadły :PP
BoldonSml
Świeżak

Postprzez KAWA7777 » 26/9/2007, 23:31

Witam ja mam FLM i wole jak są troszke lużniejsze :lol: kiedyś kupiłem za ciasne podczas jazdy w pazdzierniku w deszczu tak mi rączki zmarzły że byłem w duzym szoku !podczas trzymania manetki gazu palce mi zdrętwiały od zimna musiałem stanąc i ogrzac sobie ręce od tamtej pory kupiłem luzniejsze i cieplejsze

http://moto.allegro.pl/item247380273_re ... ec_xs.html
KAWA7777
Świeżak

Postprzez KAWA7777 » 26/9/2007, 23:35

KAWA7777 napisał(a):Witam ja mam FLM i wole jak są troszke lużniejsze :lol: kiedyś kupiłem za ciasne podczas jazdy w pazdzierniku w deszczu tak mi rączki zmarzły że byłem w duzym szoku !podczas trzymania manetki gazu palce mi zdrętwiały od zimna musiałem stanąc i ogrzac sobie ręce od tamtej pory kupiłem luzniejsze i cieplejsze

Masz teraz opis i zmierz sobie obwod dłoni i porownaj z rozmiarowką przyporządkowaną dla ciebie ! pozdro..// :roll:
KAWA7777
Świeżak

Postprzez mar111cin » 27/9/2007, 07:40

KAWA7777 napisał(a):
KAWA7777 napisał(a):Witam ja mam FLM i wole jak są troszke lużniejsze :lol: kiedyś kupiłem za ciasne podczas jazdy w pazdzierniku w deszczu tak mi rączki zmarzły że byłem w duzym szoku !podczas trzymania manetki gazu palce mi zdrętwiały od zimna musiałem stanąc i ogrzac sobie ręce od tamtej pory kupiłem luzniejsze i cieplejsze

Masz teraz opis i zmierz sobie obwod dłoni i porownaj z rozmiarowką przyporządkowaną dla ciebie ! pozdro..// :roll:

podwójna osobowość ? ; )
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez jasql » 27/10/2007, 13:19

W tej aukcji jest podana cena za sztuke.
Czy to znaczy, ze osobno mozna kupic lewa i np. 2 prawe ? (to jest tylko przyklad)
<a href="http://h-tsz.com/amFzcWxh">Dostaniesz w PYSK jak klikniesz.
jasql
Bywalec

Postprzez harry89 » 28/10/2007, 12:52

rekawice powinny byc przede wszystkim (oprocz bezpieczenstwa!) wygodne. jesli ręce podczas jazdy ci wewnątrz latają, to nie jest to najlepsza oznaka. poza tym piszesz, ze palce są nieco zbyt dlugie, a to oznacza ze bedziesz mial problemy z szybkim operowaniem np. kierunkowskazem. wg mnie powinienes zamienic na mniejszy rozmiar (moze od razu na L, zalezy od twojej dloni; z tego co wiem, roznica miedzy XXL, XL i L to po 1-2 centymetra). w ogole takie rzeczy powinno sie wsadzic na reke przed kupnem, bo oprocz niewlasciwego rozmiaru mogą ci sie nie spodobac z innego powodu, np. mogą cie gdzies uciskać. nie wspominając juz o tym, ze mogą ci przyslac egzemplarz z jakimis niedorobkami - w sklepie wszystko masz (nomen omen) "jak na dloni".
pozdro ;)
harry89
Bywalec

Postprzez MadboY » 28/10/2007, 13:11

jasql napisał(a):W tej aukcji jest podana cena za sztuke.
Czy to znaczy, ze osobno mozna kupic lewa i np. 2 prawe ? (to jest tylko przyklad)

na allegro nie ma czegos takiego jak cena za komplet. Cena dotyczy na pewno 1szt kompletu ;)
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu ;)
MadboY
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê