Rekawice Problem z rozmiarem.help
• Strona 1 z 1
Rekawice Problem z rozmiarem.help
Witam i pozdrawiam wszystkich.Mam maly problem, tak mi sie przynajmniej wydaje.Otoz zakupilem rekawice moto Probiker o rozm xxl, po zmierzeniu wczesniej reki tak mi wyszlo, ze to moj roz.Przyszly, zadowolony na maxa ale mam wrazenie, ze sa za duze.Po zalozeniu sa jakies luzne w dloni i miedzy palcami, oraz jest nieznaczna odleglosc od palcy do konca rekawicy.Zastanawiam sie czy to normalne i lepiej mic troche wieksze jak mniejsze.Jeszcze w nich nie jezdzilem, troche sie boje ze zawiode.Pomozcie.Jak to powinno byc z tymi roz, z tym luzem, jak powinna reka i palce zachowywac sie w srodku.Czy palce maja dostawac do konca i dlon nie powinna miec luzu zbyt wielkiego?Po zapieciu tych zaciskow na nadgarstku i dloni jest reka troszke za luzna jak dla mnie, a moze to tak musi byc.Pomozcie, bo nie wiem czy je oddac, czy cieszyc sie nimi.A nie mialem mozliwosci miary na dloni wczesniej, bo to uzywki, co prawda 2 dni ale jednak.Pozdrawiam.HELP
-
piwek - Świeżak
ja kupuje rozmiar S i sa za duze
wkladam wiec napierw taka zwykla rozciagliwa - chyba to magic nazywaja - a potem zakladam rekawice moto
i tak nie dostaje do konca palcami i koncowki mam luzne... kwestia przyzwyczajenia...

-
tempv - Świeżak
Witam ja mam FLM i wole jak są troszke lużniejsze
kiedyś kupiłem za ciasne podczas jazdy w pazdzierniku w deszczu tak mi rączki zmarzły że byłem w duzym szoku !podczas trzymania manetki gazu palce mi zdrętwiały od zimna musiałem stanąc i ogrzac sobie ręce od tamtej pory kupiłem luzniejsze i cieplejsze
http://moto.allegro.pl/item247380273_re ... ec_xs.html

- KAWA7777
- Świeżak
KAWA7777 napisał(a):Witam ja mam FLM i wole jak są troszke lużniejszekiedyś kupiłem za ciasne podczas jazdy w pazdzierniku w deszczu tak mi rączki zmarzły że byłem w duzym szoku !podczas trzymania manetki gazu palce mi zdrętwiały od zimna musiałem stanąc i ogrzac sobie ręce od tamtej pory kupiłem luzniejsze i cieplejsze
Masz teraz opis i zmierz sobie obwod dłoni i porownaj z rozmiarowką przyporządkowaną dla ciebie ! pozdro..//

- KAWA7777
- Świeżak
KAWA7777 napisał(a):KAWA7777 napisał(a):Witam ja mam FLM i wole jak są troszke lużniejszekiedyś kupiłem za ciasne podczas jazdy w pazdzierniku w deszczu tak mi rączki zmarzły że byłem w duzym szoku !podczas trzymania manetki gazu palce mi zdrętwiały od zimna musiałem stanąc i ogrzac sobie ręce od tamtej pory kupiłem luzniejsze i cieplejsze
Masz teraz opis i zmierz sobie obwod dłoni i porownaj z rozmiarowką przyporządkowaną dla ciebie ! pozdro..//
podwójna osobowość ? ; )
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
rekawice powinny byc przede wszystkim (oprocz bezpieczenstwa!) wygodne. jesli ręce podczas jazdy ci wewnątrz latają, to nie jest to najlepsza oznaka. poza tym piszesz, ze palce są nieco zbyt dlugie, a to oznacza ze bedziesz mial problemy z szybkim operowaniem np. kierunkowskazem. wg mnie powinienes zamienic na mniejszy rozmiar (moze od razu na L, zalezy od twojej dloni; z tego co wiem, roznica miedzy XXL, XL i L to po 1-2 centymetra). w ogole takie rzeczy powinno sie wsadzic na reke przed kupnem, bo oprocz niewlasciwego rozmiaru mogą ci sie nie spodobac z innego powodu, np. mogą cie gdzies uciskać. nie wspominając juz o tym, ze mogą ci przyslac egzemplarz z jakimis niedorobkami - w sklepie wszystko masz (nomen omen) "jak na dloni".
pozdro
pozdro

-
harry89 - Bywalec
jasql napisał(a):W tej aukcji jest podana cena za sztuke.
Czy to znaczy, ze osobno mozna kupic lewa i np. 2 prawe ? (to jest tylko przyklad)
na allegro nie ma czegos takiego jak cena za komplet. Cena dotyczy na pewno 1szt kompletu

Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości