Silikon na uszczelki?
• Strona 1 z 1
Silikon na uszczelki?
Tak jak w temacie. Dawać silikon na uszczelki? Rozebrałem silnik były uszczelki i były smarowane silikonem bo widać że ciekło. Silnik rozpołowiony więc nie chce dwa razy rozbierać. A może po prostu dobry silikon? Mam dostęp do bardzo dobrego silikonu.
- bobbers
- Świeżak
jak juz to DIRKO albo REINZOSIL
tylko to rzeźbienie w gó.....e. taka naprawa. uszczelka jest jednorazowa. pół biedy pod jakąs pokrywke czy dekielek, ale miedzy kartery czy nie daj Boże pod cylinder cyz jeszcze lepiej pod głowice to już druciarstwo
tylko to rzeźbienie w gó.....e. taka naprawa. uszczelka jest jednorazowa. pół biedy pod jakąs pokrywke czy dekielek, ale miedzy kartery czy nie daj Boże pod cylinder cyz jeszcze lepiej pod głowice to już druciarstwo
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Nie wiem jak inni ale ja ze swojego własnego doświadczenia i jednego wuja poleciłbym hermetyk na uszczelki. Dałem pod cylinder hermetyk i uszczelkę i jest git, o wiele lepiej niż silikon... Bynajmniej nie zapycha różnych kanałów chłodniczych itp itd. Z minusów to tylko że bardzo się klei i ciężko łapy domyć 

- kotlet9696
- Świeżak
Powiem Wam jak miałem u sb w aucie. Nowa droga uszczelka skręcane w kolejności dynamometrem i po miesiącu się pociło.
W motocyklu złożyłem silnik na uszczelce, zalewam olej i leci.
Wkurzyłem się, poleżało w kącie, rozebrałem i zrobiłem na Elring Dirko, ani kropelki... P
Pod misę na uszczelkę dam Dirko i musi trzymać.
PS dając uszczelki pod dekle jeżeli są np półkola to zalecane jest dać hermetyka w róg gdzie się ono zaczyna.
W motocyklu złożyłem silnik na uszczelce, zalewam olej i leci.
Wkurzyłem się, poleżało w kącie, rozebrałem i zrobiłem na Elring Dirko, ani kropelki... P
Pod misę na uszczelkę dam Dirko i musi trzymać.
PS dając uszczelki pod dekle jeżeli są np półkola to zalecane jest dać hermetyka w róg gdzie się ono zaczyna.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
duzo zalezy jakie uszczelki itp itd. tez zakładałem do ktma np uszczelki OMP ciekło jak ze świniaka
zakładam oryginały - nigdy nic nie ciekło. ani sie nawet nie pociło.
pod pokrywki jeszcze sie zgodze ze smiało mozna dać jakas paste, ale tam gdzie chodzi o dystanse, albo duze cisnienia np głowica, kartery to tak juz średnio

pod pokrywki jeszcze sie zgodze ze smiało mozna dać jakas paste, ale tam gdzie chodzi o dystanse, albo duze cisnienia np głowica, kartery to tak juz średnio
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości