KTM lc4 640 szybko nabiera temperatury czy to normalne
• Strona 1 z 1
- teodor
- Świeżak
temperatura
bardzo szybko po paru minutach.Nie wiem jakiej <brak pomiaru> wrazenie ze plyn chlodzacy przekroczyl temp wrzenia, a na silniku mozna bez problemu usmazyc jajecznice;////
- teodor
- Świeżak
zastanawiam sie wlasnie kupilem ja od kolesia ktory twierdzi ze jest to rocznik 2002(cena zakupu 7200zl)hardenduro wersja niemiecka silnika czarny byly w tym roku dwie wersje (szary i czarny) wymienilem pierscinie ale po zmontowaniu szybko sie grzeje nabiera temp juz po paru minutach od 2 do 3 minut juz jest masakra.Na laczeniu tlumika z otworami straszne dymienie.Elektryka troche w oplakanym stanie.Nie ma wentylatorow moze w tym jest blad???luzy zaworowe dobre 0,10 i 0,15 lanczuszek wedlug znakow pali od pierwszego. Moc wydaje mi sie w porzatku.pomozcie co mam robic???
- teodor
- Świeżak
lc4
Witam
Jak kupiłem swojego to tez miałem taki problem.
Jak dymi to moze byc cos z pierscieniem olejowym mogl sie "podwinac"
w moim przypadku tak było po wymianie wszystko jest ok
Jezeli lapie temperaturke to sprawdz czy ma smarowanie, olej , sprawdz czy podaje go do ramy na filtr. Jezeli bedzie z tym problem to sprawdz filterek w silniku, który znajduje sie koło śruby od zlewania oleju. Jest on metalowy i wystarczy wyczyscic. Po takich zabiegach moj smiga bez problemu.
Jak kupiłem swojego to tez miałem taki problem.
Jak dymi to moze byc cos z pierscieniem olejowym mogl sie "podwinac"
w moim przypadku tak było po wymianie wszystko jest ok
Jezeli lapie temperaturke to sprawdz czy ma smarowanie, olej , sprawdz czy podaje go do ramy na filtr. Jezeli bedzie z tym problem to sprawdz filterek w silniku, który znajduje sie koło śruby od zlewania oleju. Jest on metalowy i wystarczy wyczyscic. Po takich zabiegach moj smiga bez problemu.
- gibcio1982
- Świeżak
To samo.Przewalone nie mam pojecia opadam z sil:D co do pierścienia to bylo to samo wczesniej wiec watpie zeby sie podwinal ponownie.Wyrzucilem termostat <czesc teromstatu tyle tam bylo;/>a co do wczesniejszej odpowiedzi kolegi Beavis zbyt daleko mam do serwisu wiec odpada w najblizszym czasie.I mam olej pod pokrywa generatora ????tam am byc olej????
- teodor
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości