Polaris phoenix 200
• Strona 1 z 1
Polaris phoenix 200
Witam
Jestem nowy na forum.
Zakupiłem Polarisa Phoenixa 200 niedawno i chcę wymienić w nim płyny. Kupiłem olej motul 5100 z filtrem .
Chcialbym również zapytac o olej do skrzyni biegow oraz to tylnej przekladni. co ile je powinienem wymieniac . dodam ze na liczniku jest ponad 1300 km (nie wiem na ile oryginalny). quad jest z 2009 r.
czy ten bedzie dobry do automatycznej skrzyni- Transoil Expert 10w 40?
oraz do tylnej przekladni - Gearbox 80W90 ?
i czy ktos moze polecic dobry akumulator do niego?
Jestem nowy na forum.
Zakupiłem Polarisa Phoenixa 200 niedawno i chcę wymienić w nim płyny. Kupiłem olej motul 5100 z filtrem .
Chcialbym również zapytac o olej do skrzyni biegow oraz to tylnej przekladni. co ile je powinienem wymieniac . dodam ze na liczniku jest ponad 1300 km (nie wiem na ile oryginalny). quad jest z 2009 r.
czy ten bedzie dobry do automatycznej skrzyni- Transoil Expert 10w 40?
oraz do tylnej przekladni - Gearbox 80W90 ?
i czy ktos moze polecic dobry akumulator do niego?
- supersonic19
- Świeżak
a tam jest skrzynia biegów ? to nie jest przypadkiem układ jak w skuterku - pasek napędowy, wariator itp ?
tak jak widze to jest dostępny pasek, wiec to na pewno rozwiazanie jak w skuterkach.
czyli olej wlewasz tylko do silnika - smaruje on wał, rozrząd, tłok) skrzynia biegów jest sucha.
jest olej jedynie w przekładni ( wale napędowym) zmienia sie go dosyc rzadko, ciezko mi mówic o przebiegach, podejrzewam że prędzej to ze starosci sie zuzyje. gearbox sie nada.
dobry to dla ciebie jaki ? mozna kupic chinski - jest dobry bo działa i jest tani, koszt pewnie spokojnie do 50 zł. mozna kupic akumulator o duzym prądzie rozruchowym - co też jest dobre
ale wiecej kosztuje yuasa którą sam zalewasz elektrolitem zamykasz i zapominasz praktycznie o akumulatorze kosztuje koło 100 zł, mozesz tez zelowy kupic - duzy prąd, bezobsługowosc dłuzsza zywotnosc koszt ponad 200 zł. albo litowo jonowy - 400 zł ;D
tak jak widze to jest dostępny pasek, wiec to na pewno rozwiazanie jak w skuterkach.
czyli olej wlewasz tylko do silnika - smaruje on wał, rozrząd, tłok) skrzynia biegów jest sucha.
jest olej jedynie w przekładni ( wale napędowym) zmienia sie go dosyc rzadko, ciezko mi mówic o przebiegach, podejrzewam że prędzej to ze starosci sie zuzyje. gearbox sie nada.
dobry to dla ciebie jaki ? mozna kupic chinski - jest dobry bo działa i jest tani, koszt pewnie spokojnie do 50 zł. mozna kupic akumulator o duzym prądzie rozruchowym - co też jest dobre

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no chyba sie tez leje do skrzyni automatycznej bo ma dwa okienka przez ktore widze olej i dwa wlewy . poza tym znalazlem instrukcje obslugi. chyba ze moge sie mylic.
jezeli codzi o akumulator to taki do 200 zl , tam byl tam taki model gtx12-bs. wymiary 13 x15x8,5. moze polecicie jakis np exide?
jezeli codzi o akumulator to taki do 200 zl , tam byl tam taki model gtx12-bs. wymiary 13 x15x8,5. moze polecicie jakis np exide?
- supersonic19
- Świeżak
hmm to przeczytaj w instrukcji co piszą na temat olejów - tam tez na pewno jest napisane jakiej klasy oleje powinienes stosować.
jak jest pasek to na pewno nie moze pracować w oleju.
http://allegro.pl/yuasa-motocyklowy-ytx ... 99980.html
z tego bedziesz zadowolony, spora zywotnosc, jedna z lepszych firm.
jak jest pasek to na pewno nie moze pracować w oleju.
http://allegro.pl/yuasa-motocyklowy-ytx ... 99980.html
z tego bedziesz zadowolony, spora zywotnosc, jedna z lepszych firm.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- supersonic19
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości