Yamaha r6 gaśnie po wbiciu jedynki.
• Strona 1 z 1
Yamaha r6 gaśnie po wbiciu jedynki.
Moto to yamaha r6 z 2005 roku. Po kilku miesięcznej przerwie zimowej, wymieniłem płyny i olej silnikowy. Problem przedstawia się tak, że yamaha na zimnym silniku i dłuższym postoju gasnie po wbiciu jedynki. Wygląda to tak, ze podchodze do moto, odpalam, rozgrzewa się do na przykład 70 stopni, wrzucam jedynkę i od razu gaśnie, jest szarpnięcie i gaśnie. Wrzucam luz, odpalam z powrotem i jest wszystko okej. Mogę odtsawić moto na jakiś czas, aż ostygnie, podejdę znów, odpalę i równieź jedynka wbija się normalnie. Dlaczego tak jest, że po dłuższym postoju tak się dzieje? Odpalam. Wbijam jedynkę - Gaśnie. Odpalam z powrotem. Wbijam jedynkę- jest okej. Ktoś coś? proszę o pomoc 

- r6ko
- Świeżak
1. Nie ten dzial
2 sprawdz czujnik stopki

2 sprawdz czujnik stopki

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Typowe dla sklejającego się sprzęgła. Przed jazdą wbij np 3 i przy wyciąganiu z garażu przepchnij go na biegu z wciśniętym sprzęgłem. W lecie to zwykle ustępuje.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
guciorro napisał(a):Ja mam to samo przepchniecie na biegu z wcisnietym sprzeglem rozwiazuje problem
Za gęsty olej, długie postoje lub/i niskie temperatury i tak się dzieje.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 14 gości