Kawasaki kx 125 dławi sie i gaśnie
• Strona 1 z 1
Kawasaki kx 125 dławi sie i gaśnie
Witam, mam kawasaki kx 125 z 2006. Problem jest taki, że kiedy jeżdżę po torze i wpadnę w jakies błoto i próbuje wyjechac dodaje gazu a on zaczyna mulić i gaśnie . Cross jest po wymiana tłoka tarczy sprzęgła wału i od tamtego czasu ma przejechane jakies 12 motogodzin. Dodatkowo kiedy wracałem z toru dodałem gazu coś strzeliło i zgasł . Nie da sie go odpalić a kopka jakoś cieżko ,, chodzi ,, .
- Bartek007
- Świeżak
jak jedziesz po wodzie i gaśnie to albo woda idzie na elektgryke - głownie chodzi o przewód WN/ fajke i swiece - i robi sie przebicie, albo w gaźniku jest gdzies nieszczelnosc - np na wejsciu linki gazu, dostaje sie woda i prycha.
jak jechałem i strzeliło i zgasł to na pewno nic dobrego, kopka cięzko chodzi ale chodzi w ogóle ? stawiam na uszkodzony korbowód - ale to takie mocne domniemania i wróżenie z fusów
jak jechałem i strzeliło i zgasł to na pewno nic dobrego, kopka cięzko chodzi ale chodzi w ogóle ? stawiam na uszkodzony korbowód - ale to takie mocne domniemania i wróżenie z fusów
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Zdejmij wydech, dyfuzor itd i zobacz przez okno wydechowe stan tłoka, cylindra i próbuj ruszyć kopką wtedy. Jak wał strzelił to mógł uszkodzić tłok, cylinder...
- kotlet9696
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości