Wybór opony tylnej: Michelin S12 czy Dunlop Mx31?
• Strona 1 z 1
Wybór opony tylnej: Michelin S12 czy Dunlop Mx31?
Witam, zastanawiam się nad dwiema oponami otóż jest to Michelin cross competition s12 xc oraz Dunlop geomax Mx31. Obie wyglądają na bardzo agresywne ale nie wiem którą wybrać a może polecicie coś innego? Przeznaczenie to miękki leśny teren, podjazdy w lesie, błoto, rzadko piasek więc powinna być miękka. Chcę żeby dobrze się wgryzała i miała super zaparcie gdyż motor to tylko 125 i czasem po prostu ciężko nabrać pęd. Obecnie mam jakiegoś mitasa, ma duże kostki i małe odstępy między nimi przez co szybko się zalepia i jazda w takim terenie jest strasznie trudna wręcz męcząca. Proszę o opinie o tych oponkach i jakieś sugestie, góry dzieki.
- cuando123
- Świeżak
to są typowo crfossowe opony które działają tylko jak są nowe/ostre. potem drastycznie spada działanie takiej opony.
jeździsz w enduro to kup enduro opone. co to za moto konkretnie ? juz lepsza od tych była by michelin AC-10 - ogólnie opona słaba - ale wszedzie sie spisuje czy to asfalt, czy tor MX czy lasy, no i dosyc zywotna. jak chcesz miec mega trakcje popatrz na mitas ef-07. troche lepsza ale nieco mniej zywotna od ac-10 jest pirelli scorpion MX eXTRa X. mitas 754 byłby spoko - ale do słabej 125tki bedzie za duzy i mocno bedzie mulił sprzet
jeździsz w enduro to kup enduro opone. co to za moto konkretnie ? juz lepsza od tych była by michelin AC-10 - ogólnie opona słaba - ale wszedzie sie spisuje czy to asfalt, czy tor MX czy lasy, no i dosyc zywotna. jak chcesz miec mega trakcje popatrz na mitas ef-07. troche lepsza ale nieco mniej zywotna od ac-10 jest pirelli scorpion MX eXTRa X. mitas 754 byłby spoko - ale do słabej 125tki bedzie za duzy i mocno bedzie mulił sprzet
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 7 gości