Problem z odpaleniem motocykla po zimie
• Strona 1 z 1
Problem z odpaleniem motocykla po zimie
Witam serdecznie.
Mam problem z odpaleniem mojej hondy CBR f3 po lifcie 97r.
Mianowicie po zimie chciałem odpalić motocykl , za 1x motocykl odpalił lecz bardzo dziwnie pracował (dźwiek trochę podobny do pracy choppera) pracował może minute po czym zgasł , próbowałem go odpalic ponownie lecz niestety bez skutku co jakiś czas jest wystrzał z rury jakby był zalany , po naładowaniu akumulatora (ponieważ sie rozładował z prób odpalenia).
Spróbowałem raz koleny lecz niestety dalej dziwnie mruczy i co jakis czas strzela z rury.
Przed zima motocykl chodził bez problemu odpalał idealnie.
Mam problem z odpaleniem mojej hondy CBR f3 po lifcie 97r.
Mianowicie po zimie chciałem odpalić motocykl , za 1x motocykl odpalił lecz bardzo dziwnie pracował (dźwiek trochę podobny do pracy choppera) pracował może minute po czym zgasł , próbowałem go odpalic ponownie lecz niestety bez skutku co jakiś czas jest wystrzał z rury jakby był zalany , po naładowaniu akumulatora (ponieważ sie rozładował z prób odpalenia).
Spróbowałem raz koleny lecz niestety dalej dziwnie mruczy i co jakis czas strzela z rury.
Przed zima motocykl chodził bez problemu odpalał idealnie.
Jedno życie jeden cel latać Hondą CBR !
- DawidCBRF3
- Świeżak
Re: Problem z odpaleniem motocykla po zimie
DawidCBRF3 napisał(a):co jakiś czas jest wystrzał z rury jakby był zalany
Może zacznij od tego co? Wyczyść i osusz świece. Wszystko było sprawne? Może przepalałeś i zniszczyłeś świece, że nie zapalił i go zalało?
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Świece sprawdziłem i wyczyściłem , oraz zmierzyłem "przerwę" w świecach według książki serwisowej , wszystkie dają iskrę.
A motocykl dalej strzela z rury i nie chce odpalić.
Czy regulacja gaźników może pomóc ?
Przed zimą wszystko było sprawne.
A motocykl dalej strzela z rury i nie chce odpalić.
Czy regulacja gaźników może pomóc ?
Przed zimą wszystko było sprawne.
Jedno życie jeden cel latać Hondą CBR !
- DawidCBRF3
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości