Kolejny Cross (Nowy "Level"
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kolejny Cross (Nowy "Level"
Witam
Mam na imię Dawid , jestem nowy na forum , ale to nic. Przybyłem tutaj z prośbą o radę , bo wiem że prawdopodobnie tutaj znajdę takiego kogoś kto potrafi doradzić. Jeżeli stworzyłem temat jaki już gdzieś jest to przepraszam. Ale do rzeczy
Szukam dla siebie nowego motoru Czyli Typowo Cross
Czy jeżdżę obecnie ? , Można powiedzieć iż "Chinol" ale jak najbardziej nie odstaje od "markowych" silnik na podzespołach Hondy. "ala KTM pojemność 250cc , 4T , już 4 sezon na nim śmigam i chcę zainwestować w nowszy sprzęt.
Posiadam również Quada Kawasaki BrutaForce 750cc.
Szukam hmm, Crossa do ok 10.tys zł, dlaczego ? hmm ponieważ chciałbym jeździć już czymś lepszym.
Także poszukuję cross'a (HONDA , KTM , KAWASAKI , YAMAHA , ew SUZUKI) coś już lepszego.
Ważne aby to był (cztero sów) 4T. Pojemność od 250 CC (ta pojemność jest wystarczająca za wysoką też nie ma co brać)
Proszę o radę ponieważ nie jestem aż tak na bieżąco z tymi nowinkami
Proszę o pomoc , i z góry dziękuję komuś kto przeczyta ten poemat
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi i różne pytania/zapytania.

Szukam dla siebie nowego motoru Czyli Typowo Cross
Czy jeżdżę obecnie ? , Można powiedzieć iż "Chinol" ale jak najbardziej nie odstaje od "markowych" silnik na podzespołach Hondy. "ala KTM pojemność 250cc , 4T , już 4 sezon na nim śmigam i chcę zainwestować w nowszy sprzęt.
Posiadam również Quada Kawasaki BrutaForce 750cc.
Szukam hmm, Crossa do ok 10.tys zł, dlaczego ? hmm ponieważ chciałbym jeździć już czymś lepszym.
Także poszukuję cross'a (HONDA , KTM , KAWASAKI , YAMAHA , ew SUZUKI) coś już lepszego.
Ważne aby to był (cztero sów) 4T. Pojemność od 250 CC (ta pojemność jest wystarczająca za wysoką też nie ma co brać)
Proszę o radę ponieważ nie jestem aż tak na bieżąco z tymi nowinkami

Proszę o pomoc , i z góry dziękuję komuś kto przeczyta ten poemat

Tylko Moto (Cross) , Adrenalina mmm <3
-
FaraoNN - Świeżak
zaden chinol nie jest na podzespołach hondy. on tylko jest chinską kopią japonskich silników. bo chinczyki sami by na takie konstrukcje nie wpadli. pokupowali plany zabytkowych silników z hondy czy suzuki i klepią teraz to.
za 10 tysiecy jak kupisz to kupisz juz fajne moto, ale nie licz że to bedzie igielka ;P tzn trafic mozesz ale to nie znaczy ze kupisz zawsze moto w idealnym stanie. idac dalej - kup to co ci sie podoba/ do czego masz lepszy dostep do częsci/ co ci sie trafi czy kupisz suzuki rmz, kawasaki kxf, ktma sxf - obojętne, one nie maja duzych róznic, zwłaszcza dla takiego amatora jak ty - nie poczujesz generalnie duzej róznicy. a i tak nawet nie wykorzystac 5% potencjału maszyny przez pierwsze miesiące. 250tka to max, 450tki to juz trzeba wiedziec co sie robi
jeszcze napisz gdzie chcesz jeździc - bo mam nadzieje ze wiesz ze crossówki to tylko na tor mx praktrycznie
za 10 tysiecy jak kupisz to kupisz juz fajne moto, ale nie licz że to bedzie igielka ;P tzn trafic mozesz ale to nie znaczy ze kupisz zawsze moto w idealnym stanie. idac dalej - kup to co ci sie podoba/ do czego masz lepszy dostep do częsci/ co ci sie trafi czy kupisz suzuki rmz, kawasaki kxf, ktma sxf - obojętne, one nie maja duzych róznic, zwłaszcza dla takiego amatora jak ty - nie poczujesz generalnie duzej róznicy. a i tak nawet nie wykorzystac 5% potencjału maszyny przez pierwsze miesiące. 250tka to max, 450tki to juz trzeba wiedziec co sie robi

jeszcze napisz gdzie chcesz jeździc - bo mam nadzieje ze wiesz ze crossówki to tylko na tor mx praktrycznie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Może źle to ująłem nie jestem aż takim amatorem. Potrafię jeździć. A co do tego gdzie jeżdżę ? To można powiedzieć że już prawie góry
Praktycznie południowa małopolska. Więc tereny są jak najbardziej
Co do motoru to "chinol" faktycznie nie pasuje. W każdym bądź razie niech nazywa się jak chce. Wiem jedno że to dobry motor . ale chciałbym już coś lepszego.
Podoba mi się yamaha yzf 250 , tylko tutaj moje pytanie Nie odnośnie tego modelu na co zwracać uwagę , jakie lata , odnośnie do ceny i np jaki stan techniczny. Jakieś porady.
O to że to będzie 450cc to nie ma żadnego problemu. Jeździłem już na takim i wiadomo różnica duża. Ale moc jak najbardziej do opanowania

Co do motoru to "chinol" faktycznie nie pasuje. W każdym bądź razie niech nazywa się jak chce. Wiem jedno że to dobry motor . ale chciałbym już coś lepszego.
Podoba mi się yamaha yzf 250 , tylko tutaj moje pytanie Nie odnośnie tego modelu na co zwracać uwagę , jakie lata , odnośnie do ceny i np jaki stan techniczny. Jakieś porady.
O to że to będzie 450cc to nie ma żadnego problemu. Jeździłem już na takim i wiadomo różnica duża. Ale moc jak najbardziej do opanowania
-
FaraoNN - Świeżak
no super, tylko ze motocykl crossowy jest na tor crossowy, do latania po lasach czy górach duzo lepiej spisze sie motocykl enduro.
na co zwracac uwage - tam nie ma rzeczy nieistotnych, wszystko jest wazne kazdy detal
jakie lata - takie na jakie cie stać. najlepjej 2016
porada - oglÄ…daj maszyne z kims kto sie zna
na co zwracac uwage - tam nie ma rzeczy nieistotnych, wszystko jest wazne kazdy detal
jakie lata - takie na jakie cie stać. najlepjej 2016
porada - oglÄ…daj maszyne z kims kto sie zna
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
kazde sa mało awaryjne - awarie tworzą uzytkownicy. jak zadbasz to szansa ze cos ci wybuchnie podczas jazdy jest znikoma
klasyka gatunku - KTM EXC
ewentualnie yamaha WR jedyne sensowne wg mnie
klasyka gatunku - KTM EXC

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ja bym polecal ktm u mnie wszyscy mieli juz czary ja sam mialem rmke i ciagle naprawy ktm to ktm ja kupilem.sxf za 10 i smiga sie dobrze mocy ogrom 4 biegi to jedyny minus ale co tam koledzy chwala sobie stare rfsy do 2006 tam zawsze 6 mozesz bez problemu dorobic unikaj starego dziadostwa bo jest tego ogrom na otomoto byle nie trafic na mine bo bedziesz ladowac grube tysiace ja swojego mam od 3 tyg to za duzo sie nie wypowiadam ale jezdzi sie spoko z tym ze ja mam sxf 2008 za dyche ciezko bedzie kupic dobrego exc
KTM Sx-F 450
- kili1991
- Świeżak
hehe jak ktos nie potrafi serwisować moto to kazde moze byc zarznięte i trudne do naprawy. akurat masz najgorszy wypust ktma ;P wiec nie wiem z czego sie cieszyc ;D RFSy były dobre pare lat temu, teraz są zwykle tak wyjeżdzone że bardzo ciezko o rozsądną sztuke
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Co myślicie o Kawasaki KXF 250 4T 2008 ?? , ten sprzęt mi się podoba , jest niedaleko mnie. Wygląd jak i stan raczej obiecujący . Co myślicie o tym modelu ?
-
FaraoNN - Świeżak
Poszukaj yamahy wr 250f moc dla ciebie nie będzie za duża no i to enduro, takiego kxf który jest przystosowany tylko na tor szybko zarżniesz na szybkich przelotach po lesie. Motocykl do enduro ma inne przełożenia w skrzyni biegów 

- Aniolpanski369
- Świeżak
kxf to cross na tor, do enduro kiepski.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
japonczyki mocno odpuscili temat enduro. wiec nie ma
kawasaki suzuki praktycznie nie ma modeli ( są jakiestam niby gdzies dostępne modele przerobione pod enduro ale na zywo to chyba ani razu nie widziałem takiej sztuki)
jedyna opcja yamaha WR, ktm EXC. w tym budzecie praktycznie tyle wchodzi w gre, ewentualnie egzotyk beta z silnikiem ktma ( mowa o modelach tylko 4T w odpowiednich latach ) one są troche tansze niz ktmy. jakies gasgasy husqvarny 250tki głównie, husabergi sobie odpusc też.
niestety to drogi sport
kawasaki suzuki praktycznie nie ma modeli ( są jakiestam niby gdzies dostępne modele przerobione pod enduro ale na zywo to chyba ani razu nie widziałem takiej sztuki)
jedyna opcja yamaha WR, ktm EXC. w tym budzecie praktycznie tyle wchodzi w gre, ewentualnie egzotyk beta z silnikiem ktma ( mowa o modelach tylko 4T w odpowiednich latach ) one są troche tansze niz ktmy. jakies gasgasy husqvarny 250tki głównie, husabergi sobie odpusc też.
niestety to drogi sport
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
@up
Co myślicie o tym ?? Jestem zainteresowany , i prawdopodobnie pojadę w sobotę i zobaczę
http://olx.pl/oferta/honda-crf-250-r-po ... 265048eec8
Co myślicie o tym ?? Jestem zainteresowany , i prawdopodobnie pojadę w sobotę i zobaczę
-
FaraoNN - Świeżak
moto jak moto, co mamy myślec. jakiego typu odpowiedzi oczekujesz?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Nie oczekujÄ™ jakiej kolwiek typu "bierz"
D
Alee to jest druga kolejność
Znajomy właśnie sprowadził lepszy motor
troszkÄ™ poza nawiasem mojego,
a mianowicie
Husqvarna TC 250 w 4T . 2012 Rok ?
Według tego co czytałem sprawuje się całkiem całkiem:)

Alee to jest druga kolejność

Znajomy właśnie sprowadził lepszy motor

a mianowicie
Husqvarna TC 250 w 4T . 2012 Rok ?
Według tego co czytałem sprawuje się całkiem całkiem:)
-
FaraoNN - Świeżak
Sprawuję się całkiem całkiem ale na torze, jak zamierzasz nim jeździć po lesie to trochę słabo. Lepiej dozbierać ok. 3000zł więcej i kupić enduro. Poza tym 2012 rocznik za 10 tys. ? Trochę podejrzane, zapewne ma przejechane ze 100 mth jak wszystkie inne sprzęty tego typu rocznikowo i cenowo wystawione na olx/allegro i musisz doliczyć z 3-4 tysie na remont co wiąże się z tym, że po zsumowaniu wszelkich kosztów mógłbyś kupić enduro. Swoją drogą znam tylko jedną osobę, która żałowała przesiadki z crossa na enduro w lesie i jedynym argumentem tej osoby są "miękkie" zawiasy 

- eddenktm
- Świeżak
Posiadam dwie sztuki w obserwowanych z Huski
Pierwsza ok 30 mth , fabryczne opony jeszcze :
http://olx.pl/oferta/husqvarna-250-supe ... 265048eec8
Druga ok 60 mth , możliwe iż już niedługo będzie trzeba coś będzie zrobić w silniku (właściciel jeszcze będzie patrzył co i jak)
http://olx.pl/oferta/husqvarna-tc-250-p ... dxdYN.html
Lub mam kolejne dwie CRF'ki
http://olx.pl/oferta/crf-250-11r-na-wtr ... epFil.html
Jestem zmieszany.
Pierwsza ok 30 mth , fabryczne opony jeszcze :
http://olx.pl/oferta/husqvarna-250-supe ... 265048eec8
Druga ok 60 mth , możliwe iż już niedługo będzie trzeba coś będzie zrobić w silniku (właściciel jeszcze będzie patrzył co i jak)
http://olx.pl/oferta/husqvarna-tc-250-p ... dxdYN.html
Lub mam kolejne dwie CRF'ki
http://olx.pl/oferta/crf-250-11r-na-wtr ... epFil.html
Jestem zmieszany.

-
FaraoNN - Świeżak
huski to huski albo sie je lubi albo nie, mówie tutaj tez o kwestiach serwisowych. lubia byc bardziej kapryśne, mam paru znajomych co sie przewijali z huskami nikt nie był 100% zadowolony i nie chodzi o to że ktos oszczędzał na częsciach albo trzymał aż cos wybuchnie, moto serwisowane na prawde sumiennie a potrafiły zawodzić w terenie jakies pierdoły.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości