Zobacz wątek - olej castrol synthetic i mineralny do amortyzatorów
NAS Analytics TAG

olej castrol synthetic i mineralny do amortyzatorów

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

olej castrol synthetic i mineralny do amortyzatorów

Postprzez tobo » 14/9/2007, 10:32

czym w uzytkowaniu i korzystaniu roznią się te typy olejów jako oleje do amortyzatorów?
castrol ma oba w ofercie a z samego opisu nie bardzo wynika dla mnie jakie korzysci ma uzycie jednego bÄ…dz drugiego.
tobo
Świeżak

Postprzez falconiforme » 14/9/2007, 12:13

mineralny szybciej zostaje dziadkiem - szybciej się starzeje. Nie sprawdziłem tego, ale tak wyczytałem.
A najlepsze jest to, że jak kupowałem SAE 10 olej teleskopowy w SERWISIE - powiedzieli że można dolać nawet silnikowy do widelca :shock: .
Ongoing Success
falconiforme
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez hefron » 14/9/2007, 14:17

Każdy olej ma swoje parametry, a każdy motocykl ma swoją instrukcję.
hefron
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez tobo » 15/9/2007, 21:02

to ze okreslony sprzet ma swoje potrzeby to ja wiem. interesuje mnie po prostu jakie korzysci bede mial z uzycia oleju mineralnego a jakie z syntetycznego. zastosowanie - nie chodzi o zawieszenie motocykla tylko amortyzator rowerowy marzocchi. oryginalny olej to 7,5 w a ja wlalem motula 5 w zgodnie z zaleceniem wielu uzytkownikow tego oleju i tego widelca - lzejszy olej poprawil prace i skasowal stuki tłumikow. chce wlac castrola 2.5 w bo mimo iz lepkosc jest duzo nizsza niz oryginalnego to zakres regulacji tlumienia powrotu i tak jest bardzo duzy wiec widelec nie bedzie odbijal za szybko.
opis obu olejow castrola nie mowil mi nic co przemawialoby za jednym lub drugim olejem. doradca techniczny castrola nie odezwal sie, ludzie z forum rowerowego tez nie mieli nic do powiedzenia na ten temat. dlatego znalazlem sie tu.
tobo
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości

na górê