Kamerka do nagrywania oraz uchwyty
• Strona 1 z 1
Kamerka do nagrywania oraz uchwyty
Witam odwiedzajÄ…cych temat.
Sprawa jest taka że poszukuję kamerki do nagrywania podczas jazdy, jednak nie szukam jakiegoś profesjonalizmu, więc biorę tu też pod uwagę cenę - żeby nie była z kosmosu
- Druga sprawa to uchwyt do kasku, w miarę możliwości szukam takiej kamerki aby dała się zamontować i na kask i do samochodu (taka uniwersalka
) Można taką kombinacje zrobić? Bo oglądając wszechświaty YouTuba goście sobie normalnie na przykład takiego GoPro montują na autach, ale zazwyczaj montaż jest albo na kokpit w strone kierowcy albo na zewnątrz pojazdu.
Sprawa jest taka że poszukuję kamerki do nagrywania podczas jazdy, jednak nie szukam jakiegoś profesjonalizmu, więc biorę tu też pod uwagę cenę - żeby nie była z kosmosu

-
Endriex - Świeżak
Tracer SJ4000 ma w zestawie sporo akcesoriów, umożliwiających zamontowanie na kasku, kierownicy, w samochodzie itp., więc powinna się sprawdzić. Sama zastanawiałam się nad zakupem, ale ostatecznie wybrałam GoPro ze względu na stabilizację obrazu, której w SJ brak.
-
Ruda_Małpa - Świeżak
Ekhen H9, SjCam ale 5000 pro, Xiaomi Yi. Mam tę ostatnią i pomimo braku stabilizacji daje radę. Z workiem uchwytów, dwiema bateriami i podwójną ładowarką wyniosła mnie 5 stów z Polski. W porównaniu do GP4 nie przegrzewa się i potrafi kręcić ponad godzinę. Jakość zbliżona wbrew pozorom, Yi ma starszego proca bo Ambkę7 a GP ma 9, w Yi masz matrycę Sony 16 Mega. Nie wiem jakie parametry ma mieć Yi2 która jakoś teraz ma wyjść, czy tam już wyszła.
Daytona, MW, GT... byle latało
.

- Rura
- Świeżak
Też mam Xiaomi Yi, kupiłem za ok. 600zł z uchwytami, bateriami ładowarką i resztą (obudową wodoszczelną). Ok jak na pierwszą kamerkę, ale nie ukrywam warto zaoszczędzić na GoPro4 co już czynię
Fakt, Xiaomi Yi trzeba się nauczyć, bo z początku odrzuca (obsługa), ale jak tylko ogarniesz to jest ok. 1080p 60kl/s jakieś 70-90min nagrywania na stockowej baterii, jakość adekwatna do ceny.

Fakt, Xiaomi Yi trzeba się nauczyć, bo z początku odrzuca (obsługa), ale jak tylko ogarniesz to jest ok. 1080p 60kl/s jakieś 70-90min nagrywania na stockowej baterii, jakość adekwatna do ceny.
FZ6N '09 98HP
brak podpisu.
brak podpisu.
-
traveler - Świeżak
Xiaomi Yi Zdecydowanie, tylko wybierz zestaw jakiś bo sama kamerka sprzedawana jest bez dodatków. Przy porównaniu z gopro wypadła świetnie. I nie szukaj stabilizacji obrazu bo w kamerkach sportowych poprostu jej nie ma 

-
B3DNAR - Świeżak
Jak to nie ma stabilizacji w kamerkach sportowych? Co Ty gadasz? Popatrz na modele Sonego.
Ok, wracając do tematu, raczej wszystko zostało już powiedziane, z mojej strony dodam tylko od siebie, że patrz nad montażem wszędzie do moto, ale nie na sobie, ani kask, ani klatka piersiowa nie jest rozwiązaniem dobrym i bezpiecznym w czasie ew wywrotki/wypadku. Oczywiście nie życzę Ci tego, ale pamiętać trzeba, że "safety first"
Ok, wracając do tematu, raczej wszystko zostało już powiedziane, z mojej strony dodam tylko od siebie, że patrz nad montażem wszędzie do moto, ale nie na sobie, ani kask, ani klatka piersiowa nie jest rozwiązaniem dobrym i bezpiecznym w czasie ew wywrotki/wypadku. Oczywiście nie życzę Ci tego, ale pamiętać trzeba, że "safety first"

- CBS
- Świeżak
traveler napisał(a):... ale nie ukrywam warto zaoszczędzić na GoPro4 co już czynię
A powód do 3 krotnego, czy tam 4 ro krotnego przepłacania? Tylko taki poparty jakoś namacalnie. Bo porównywałem obie nie dalej niż parę dni temu i nic wizualnego nie powaliło na kolana.. Może poza lansem z napisu. Kupel (właściciel GP4) był lekko zdziwiony jakością materiału z Yi. Żeby nie rzec niemile zaskoczony, że plastikowy chinol za 200 zeta kręci tak samo dobrze jak jego zabawka za dwa koła

Jakość jest dużo bardziej niż adekwatna w stosunku do ceny zakupu, a obsługa jest prosta jak seks z nietoperzem, nie wiem czego się uczyć?
Daytona, MW, GT... byle latało
.

- Rura
- Świeżak
Jakość, ostrość kolejnych klatek, program do obróbki w zestawie, multium akcesoriów itd. Za 200zl może kupisz sama używaną kamerkę, a tu mowa o jeździe na motocyklu. Xiaomi najbardziej mi przypomina gopro3 jeśli chodzi o jakość.
Wyraziłem opinię, nie mam chęci kogokolwiek przekonywać co do jej słuszności.
Wyraziłem opinię, nie mam chęci kogokolwiek przekonywać co do jej słuszności.
FZ6N '09 98HP
brak podpisu.
brak podpisu.
-
traveler - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości