Napisy na silniku w Kawie
• Strona 1 z 1
Napisy na silniku w Kawie
Witajcie. Jestem w trakcie poszukiwania motocykla. Wczoraj pojechałem oglądać ER6, ogólnie motocykl zadbany i na pierwszy rzut oka nie było się specjalnie do czego przyczepić, ale kolega zauważył że na silniku, pod siedzeniem od spodu widoczne są napisy wykonane odręcznie niezmywalnym markerem lub korektorem. Były to jakieś liczby. Kolega (handluje motocyklami) stwierdził że wygląda to tak jakby ktoś wyciągał silnik z ramy bo sięgając ręką nie da się tych napisów zrobić. Kolega zaś sprzedającego (tyż handluje motocyklami) stwierdził że takie napisy raz są, raz ich nie ma ale nie powiedział co mogą oznaczać. Ogólnie nie przejął się tym. Dodatkowo, na ramie przy kierownicy widać było nieznacznie nadlany lakier w miejscu gdzie jest wybity numer. Sam numer był czytelny. Czy ktoś spotkał się z takimi napisami na silniku? Powtórzę, widać je jak się zerknie na silnik od tyłu, pod siedzeniem. Pozdrawiam.
XJ600n
- zniesmaczony
- Świeżak
....stwierdził że takie napisy raz są, raz ich nie ma ale nie powiedział co mogą oznaczać.
Motocykl byl rozbierany, prawdopodobnie powypadkowy, skladany z czesci. Sprawdz numer wybity na silniku.
Czy ktoś spotkał się z takimi napisami na silniku?
Tak, typowe dla czesci z zrozbitkow.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
Tak handlarze opisują używane części. Popatrz na allegro na jakiekolwiek elementy używane do samochodów i motocykli, większość jest podpisana właśnie korektorem albo markerem, żeby można je było zidentyfikować.
Ostatnio edytowano 11/3/2016, 12:22 przez riderZ056, łącznie edytowano 1 raz
SlowMotion napisał(a):W całości za 1500zł też da się ubrać, ale wtedy polecam jeździć bardzo zachowawczo i nie przekraczać 40-50kmh.
- riderZ056
- Świeżak
- zniesmaczony
- Świeżak
Wuja tam się znacie. Co prawda nie miałem ER6 ale oglądałem kilkadziesiąt Z750 i każdy miał napisy markerem pod zadupkiem za silnikiem. I żeby nie była moja Z750 była nówka sztuka z salonu i też miała. Słowem fabryczny marker Kawasaki "szpecjalisty".
Z750 => ZX10R
-
SEPKOSKY - Świeżak
I co tam pisało ?. Markerami najczęściej podpisuje się używane części z rozbitków na aukcje internetowe. Ostatnio widziałem kilka części zwłok po "siódemce" od jednego handlarza. Każda podpisana żeby chyba się nie pogubił co do czego od jakiego modelu
.

-
Takechi - Świeżak
[quote=Słowem fabryczny marker Kawasaki.[/quote]
A to mi się podoba. Dziwne że są jeszcze firmy które tak podchodzą do oferowanych przez siebie produktów.
A to mi się podoba. Dziwne że są jeszcze firmy które tak podchodzą do oferowanych przez siebie produktów.
SlowMotion napisał(a):W całości za 1500zł też da się ubrać, ale wtedy polecam jeździć bardzo zachowawczo i nie przekraczać 40-50kmh.
- riderZ056
- Świeżak
Bo składak z pięciu lepiony
http://www.z1000.fora.pl/o-motocyklach- ... ,8362.html
Link gdzie był temat poruszany. Dziękuję. Dobranoc.

http://www.z1000.fora.pl/o-motocyklach- ... ,8362.html
Link gdzie był temat poruszany. Dziękuję. Dobranoc.
Z750 => ZX10R
-
SEPKOSKY - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości