Skuteczne zabezpieczenie dobrym, grubym łańcuchem motocykla
• Strona 1 z 1
Skuteczne zabezpieczenie dobrym, grubym łańcuchem motocykla
Witam,
szukam coś co w miarę skutecznie zabezpieczy mój pojazd przed kradzieżą (wiem, wiem wszystko można ukraść) ale po co ułatwiać złodziejom życie, więc zacząłem wertować oferty dot. łańcucha, bo wydaje się że łańcuch jest najbardziej skuteczny, ale ceny są słone jak za 1 metr ogniw. (250 zł. (6mm - 8mm) do nawet 1000 zł.(13mm - 16mm))
Najbardziej skuteczne są te ogniwa łańcucha których średnica jest 16mm, to naprawdę ciężko przeciąć/przepiłować (tu można podejrzeć gościa jak się męczy z 19mm i nie daje rady
https://www.youtube.com/watch?v=ozppzywsLsk (otwórz link) ) i tu rodzi się pytanie, czym się różni łańcuch np. taki http://www.dq-pp.pl/lancuch-techniczny-klasa-en818-16mm-50m-p-557.html (otwórz link) (gdzie cena metra to 140 zł.) od powiedzmy metrowego Abusa za prawie 600 zł. Wątpię aby abus-oskie łańcuchy były specjalnie produkowane przez hutę i poddawane specjalnej obróbce, ale mogę się mylić. Dlatego prosiłbym o kilka słów przemyśleń z Waszej strony - dzięks.
szukam coś co w miarę skutecznie zabezpieczy mój pojazd przed kradzieżą (wiem, wiem wszystko można ukraść) ale po co ułatwiać złodziejom życie, więc zacząłem wertować oferty dot. łańcucha, bo wydaje się że łańcuch jest najbardziej skuteczny, ale ceny są słone jak za 1 metr ogniw. (250 zł. (6mm - 8mm) do nawet 1000 zł.(13mm - 16mm))
Najbardziej skuteczne są te ogniwa łańcucha których średnica jest 16mm, to naprawdę ciężko przeciąć/przepiłować (tu można podejrzeć gościa jak się męczy z 19mm i nie daje rady

- adamb
- Świeżak
Wiesz, jak chcesz, to możesz i kawałek łańcucha od kotwicy okrętowej sobie wozić, problemem jest to, żeby mieć coś, co jest wytrzymałe i w miarę kompaktowe. Co do specjalnej produkcji dla Abusa, wiesz że firmy zamawiające produkt mają swoje wytyczne co do warunków technicznych materiału, więc tak, bardo możliwe, że mają jakąś specjalną stal. Kolejna sprawa, co do ceny, jak w każdym produkcie znanej marki, te 25% sklepowej ceny, to tak na prawdę cena za markę.
Skuteczne zabezpieczenie, nie ma czegoś takiego jak skuteczne zabezpieczenie, zabezpieczenia co najwyżej w mniejszym, lub większym stopniu utrudnią kradzież, jeżeli ktoś upatrzył sobie Twoją maszynę, to przychodzi po nią już odpowiednio przygotowany, pojazdów nie rąbnie Ci ot tak Seba w dresie, bo akurat ten mu się spodobał.
utrudniać życie złodziejowi można na wszelakie sposoby, od alarmów, przed disc-locki, łańcuchy, kotwy, a najlepiej mieć wykupione po prostu AC i zachować zdrowy rozsądek, wiadomo, że stawiając sprzęt w ciemnym zaułku nikt nie będzie przeszkadzał ewentualnemu interesantowi i ten, będzie mógł sobie łańcuszek piłować i całą noc.
Alarm da się wyłączyć, łańcuch przeciąć, lokalizator GPS zagłuszyć-chociaż mało kto spodziewał by się takiego wynalazku w motocyklu
, po całą resztę podjeżdżają jakimś busem i tyle widziałeś.
Skuteczne zabezpieczenie, nie ma czegoś takiego jak skuteczne zabezpieczenie, zabezpieczenia co najwyżej w mniejszym, lub większym stopniu utrudnią kradzież, jeżeli ktoś upatrzył sobie Twoją maszynę, to przychodzi po nią już odpowiednio przygotowany, pojazdów nie rąbnie Ci ot tak Seba w dresie, bo akurat ten mu się spodobał.
utrudniać życie złodziejowi można na wszelakie sposoby, od alarmów, przed disc-locki, łańcuchy, kotwy, a najlepiej mieć wykupione po prostu AC i zachować zdrowy rozsądek, wiadomo, że stawiając sprzęt w ciemnym zaułku nikt nie będzie przeszkadzał ewentualnemu interesantowi i ten, będzie mógł sobie łańcuszek piłować i całą noc.
Alarm da się wyłączyć, łańcuch przeciąć, lokalizator GPS zagłuszyć-chociaż mało kto spodziewał by się takiego wynalazku w motocyklu

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
lagiboy napisał(a):2 kg C4 pod siedzeniem kierunkowo w doopedetonator radiowy, jak za daleko się oddali od właściciela to jebudu. kanapa do wymiany
Po 2kg to i z miejsca parkingowego niewiele by zostało

-
Glenroy - Moderator
dlatego mówię, kierunkowo w doope
niech cała energia idzie w górę. tak sobie przemyślałem teraz np myk z poduszką powietrzną pod kanapą. jak to by wystrzeliło typa w chmury
https://www.youtube.com/watch?v=HcbAjopKLOs

black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
lagiboy napisał(a):dlatego mówię, kierunkowo w doopeniech cała energia idzie w górę. tak sobie przemyślałem teraz np myk z poduszką powietrzną pod kanapą. jak to by wystrzeliło typa w chmury
Albo elektrody od paralizatora na kierownicÄ™

-
Glenroy - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 48 gości