PorzÄ…dna zbroja na pogodÄ™ 20-30 stopni - FOX DAINESE LEATT?
• Strona 1 z 1
PorzÄ…dna zbroja na pogodÄ™ 20-30 stopni - FOX DAINESE LEATT?
Witam wszystkich,
Pierwszy raz w życiu kupuje zbroję i potrzebuję jej głownie na cieple dni 20-30 stopni.
Jeżdżę crossem trochę w terenie i trochę po asfalcie (Honda XR250), prędkości 50-80 km/h
Chciałbym wygodną i bezpieczną zbroję ale też taką w której się nie ugotuje.
Mój budżet to max 800-1000 PLN.
Aktualnie zastanawiam siÄ™ nad trzema zbrojami:
1. Dainese Manis Jacket - za 850 zeta (cena sklepowa 1400)
Ma najlepsze protektory ale zastanawiam siÄ™ czy to nie zbyt wiele na moje wymagania.
2. Fox Titan Sport za 500zł
Wydaje się spoko ale czy jest więcej wart niż tanie zbroje zbroje za 200zł?
3. Leatt 5.5 Body Protector 900zł
Wydaje się zbyt masywne i mało przewiewne.
Prosiłbym o rade czy warto kupowac Dainesa, Foxa czy Leatt?
A może jakieś inne rozsądne propozycje.
Totalnie nie zależy mi na firmie, lansie i wyglądzie - chce bezpieczną, wygodną i w miarę przewiewną zbroje.
Może być nawet marki Mietek&Company
Pierwszy raz w życiu kupuje zbroję i potrzebuję jej głownie na cieple dni 20-30 stopni.
Jeżdżę crossem trochę w terenie i trochę po asfalcie (Honda XR250), prędkości 50-80 km/h
Chciałbym wygodną i bezpieczną zbroję ale też taką w której się nie ugotuje.
Mój budżet to max 800-1000 PLN.
Aktualnie zastanawiam siÄ™ nad trzema zbrojami:
1. Dainese Manis Jacket - za 850 zeta (cena sklepowa 1400)
Ma najlepsze protektory ale zastanawiam siÄ™ czy to nie zbyt wiele na moje wymagania.
2. Fox Titan Sport za 500zł
Wydaje się spoko ale czy jest więcej wart niż tanie zbroje zbroje za 200zł?
3. Leatt 5.5 Body Protector 900zł
Wydaje się zbyt masywne i mało przewiewne.
Prosiłbym o rade czy warto kupowac Dainesa, Foxa czy Leatt?
A może jakieś inne rozsądne propozycje.
Totalnie nie zależy mi na firmie, lansie i wyglądzie - chce bezpieczną, wygodną i w miarę przewiewną zbroje.
Może być nawet marki Mietek&Company

- kamyk3m
- Świeżak
Mhm... dalej nie rozumiesz.. szkoda, ale w sumie- Twoja sprawa.
Zwróć uwagę na to że Leatt ma 2'kę na plecy, ma nawet certyfikat na klatę. Dainese jeśli dobrze kojarzę ma jedynkę. Przynajmniej u mnie na żółwiu tak jest a w zbroi jest ten sam.
Zwróć uwagę na to że Leatt ma 2'kę na plecy, ma nawet certyfikat na klatę. Dainese jeśli dobrze kojarzę ma jedynkę. Przynajmniej u mnie na żółwiu tak jest a w zbroi jest ten sam.
-
kravec - Administrator
kravec napisał(a):Mhm... dalej nie rozumiesz.. szkoda, ale w sumie- Twoja sprawa.
W kwestii certyfikowania ochraniaczy to jest identycznie z Leattem i Dainesem.
LEATT BODY PROTECTOR 5.5
Ochraniacze łokci, ramion i rąk z certyfikatem CE EN 1621-1
Ochraniacz pleców z certyfikatem CE EN 1621-2 poziom 2
Ochraniacz klatki piersiowej z certyfikatem CE EN 1621-3 poziom 2
DAINESE MANIS JACKET
Ochraniacze łokci, ramion i rąk certyfikat CE EN1621-1
Ochraniacz pleców posiada certyfikat CE EN1621-2 2014 poziom 2
Ochraniacz klatki piersiowej posiada certyfikat CE EN1621-3 poziom 2
W mojej ocenie plusem Leatta są ochraniacze żeber ale za to Dainese ma lepszego żółwia.
Chyba że się mylę.
- kamyk3m
- Świeżak
Dobra- masz rację. Mój błąd- zapomniałem że to Manis nie Wave.
Ochraniacze żeber z jednej strony niby plus, z drugiej- chyba rzadko kiedy walisz żebrami (chyba że w offroadzie), natomiast mogą wkurwiać przy ruchach ciałem. Z Dainesem jest ten problem że 80% rynku to podróby- dlatego pytałem Cię o zdjęcia i źródło (znajomy może o tym nie wiedzieć).
Ochraniacze żeber z jednej strony niby plus, z drugiej- chyba rzadko kiedy walisz żebrami (chyba że w offroadzie), natomiast mogą wkurwiać przy ruchach ciałem. Z Dainesem jest ten problem że 80% rynku to podróby- dlatego pytałem Cię o zdjęcia i źródło (znajomy może o tym nie wiedzieć).
-
kravec - Administrator
kravec napisał(a):Z Dainesem jest ten problem że 80% rynku to podróby- dlatego pytałem Cię o zdjęcia i źródło (znajomy może o tym nie wiedzieć).
Ten mój znajomy na fakturę na 1500zł za zbroje, dostał ją po prostu w prezencie i chce się pozbyć. W załączniku zdjęcia - prosiłbym w takim razie o ocenę fachowym okiem czy wszystko z nią ok.
- Załączniki
-
- manis 3.jpg (41.01 KiB) PrzeglÄ…dane 2866 razy
-
- manis 2.jpg (33.88 KiB) PrzeglÄ…dane 2866 razy
-
- manis 1.jpg (31.01 KiB) PrzeglÄ…dane 2866 razy
- kamyk3m
- Świeżak
Insekt napisał(a):Skoro to twoj znajomy... i jeszcze ma fakture... a Ty dalej pytasz czy wszystko z nia ok? Cos mi tu smierdzi
Aha...
Dzięki za rade odnośnie oryginalności.
Jest to jest zbroja otrzymana w prezencie, kupiona w jakimś sklepie na fakturę ale nie wiem gdzie, dlatego poprosiłem go o zdjęcia, żeby ktoś kto się zna ocenił czy może być to nieoryginalny produkt, ale widzę że rozmowa się skupia na moim znajomym i na tym że coś śmierdzi... Myślałem że gadamy tutaj o sprzęcie a nie farmazonach.
Ostatnio edytowano 4/3/2016, 00:36 przez kamyk3m, łącznie edytowano 1 raz
- kamyk3m
- Świeżak
Kolego ogarnij trochę- ktoś Ci wrzucił tekst że masz wątpliwości co do znajomka a z pretensjami lecisz do mnie. Jak najbardziej mam wątpliwości- choćby dlatego że piszesz o Manis a zdjęcia walisz Wave. Który na dobrą sprawę nie stał w cenie 1500zł nigdy prawie.
Zdjęcia są kiepskiej jakości, brakuje mi istotnych szczegółów. Z tego co widzę wygląda mi to chyba na oryginał.
Zdjęcia są kiepskiej jakości, brakuje mi istotnych szczegółów. Z tego co widzę wygląda mi to chyba na oryginał.
-
kravec - Administrator
Ok, faktycznie się pomyliłem z tym wątkiem, przepraszam
Zbroja okazała się modelem DAINESE JACKET WAVE V 1-2-3 NECK i jest oryginalna na pewno.
Cena spadła do 500zł, stan bdb, czy warto płacić Tyle za starszy model czy kupić coś nowego w tej cenie typu FOX?
Zbroja okazała się modelem DAINESE JACKET WAVE V 1-2-3 NECK i jest oryginalna na pewno.
Cena spadła do 500zł, stan bdb, czy warto płacić Tyle za starszy model czy kupić coś nowego w tej cenie typu FOX?
- kamyk3m
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 5 gości