Ktm exc 200 prędkościomierz i licznik motogodzim nie działa
• Strona 1 z 1
Ktm exc 200 prędkościomierz i licznik motogodzim nie działa
Witam. Posiadam ktm exc 200 2007 r i dziśaj przed wypadem zayważyłem że nie działa prędkościomież pomyślałem że to czujnik i w zasadzie mi ten licznik nie potrzebny to nawet nie bede naprawiać ale niedziała również licznik motogodzin czy te usterki są z sobą powiązane? Mam zwykłt licznik za lampoą jak w exc. I jak odpale moto to licznik sie zaświeca i jak wszystko sie skalibruje to po chwili gaśnie a jak przycisne guzik to z nowu na chwile zaświeca proszę o jak najszybszą pomoc.
- koksukowal7
- Świeżak
Bardzo często problem w ktmach. Mi też jakiś czas temu padł licznik i motogodziny i ożył po jakiś 1-2 miesiącach
Licznik gaśnie, bo nie ma sygnału z koła. Motogodziny nalicza po sygnale z koła czyli prędkość i impuls z silnika. Sprawdź czujnik w przednim zacisku, nieraz wystarczy nimi poruszać i zaczynają działać, wtyczkę przy panelu może się wypięła. Jak nie to zakup sobie czujnik z przewodem i bd po problemie.

- eddenktm
- Świeżak
dokładnie - musi byc sygnał z koła i z silnika zeby działało. wiec zobacz czy sie nie wysuneła gdzies wtyczka, z licznika, a jak sie wysuneła to dalej gorzej bo czujnik mógł pasc - one są delikatne niestety ;/ zobacz czy na tarcyz magnes jest, mozesz tez wziac byle jaki magnes i poprzesuwac nim przy czujniku w kole - jak sie uruchomi sam z siebie licznik to znacyz ze czujnik działa tylko magnes jest np za słaby ( czesto sie moze ukruszyc np )
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości