4 kołowy pojazd silnikowy konstrukcja własna
• Strona 1 z 2 • 1, 2
4 kołowy pojazd silnikowy konstrukcja własna
Witam. Buduję ten projekt od jakiegoś czasu, chciałem się pochwalić na forum i posłuchać Waszych opini oraz uwag dot. mojej maszyny. Wiem, że na pewno ma za małą jednostkę napędową, bo tylko 50ccm i czeka mnie jeszcze sporo pracy, żeby go ukończyć. Planuję wsadzić do niego silnik co najmniej 150ccm a najlepiej 200. Maszyna ma niezależne tylne oraz przednie zawieszenie (można się pochylać w obie strony przy skręcie), tylne będzie regulowane za pomocą dźwigni (wysokość). Całość jest dość ciężka bo ze stali ale to dopiero prototyp, kolejna wersja może być aluminiowa i elektryczna. Co jakiś czas będę wrzucać aktualne zdjęcia.

Ostatnio edytowano 17/2/2016, 20:31 przez dzixx1993, łącznie edytowano 1 raz
- dzixx1993
- Świeżak
No dobra, wszystko fajnie, ale...co to ma właściwie wspólnego z działem motocykle?
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
mar111cin napisał(a):toż to pojazd pedalarzy....
Rozumiem że chlejący VIPki pod sklepem z fają w mordzie drący pyski to prawdziwi faceci

Nie od razu Rzym zbudowali.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
https://sites.google.com/site/motocyklt ... otoryzacji
czarno na białym. Prawda niestety jest bolesna.. Wszystko zerżnięte z 2 kołowego roweru tylko silnik dorzucono, który z czasem przybrał obecną formę
ale w sumie nie o tym ten post
czarno na białym. Prawda niestety jest bolesna.. Wszystko zerżnięte z 2 kołowego roweru tylko silnik dorzucono, który z czasem przybrał obecną formę

ale w sumie nie o tym ten post

- dzixx1993
- Świeżak
Czester napisał(a):Motoru na pewno nie zbudowano na podstawie roweru.
No motorów jest wiele w wielu urządzeniach i wątpliwe żeby tak było gdyż rower nie ma motoru. Mamy motor w pralce, koparce, agregacie...

Jeżeli mowa o motocyklach to był to rower z silnikiem parowym i tak się zaczęło.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum

- dzixx1993
- Świeżak
Mnie ciekawi najbardziej, gdzie zamierzasz tym wynalazkiem jezdzic ?
Dowiadywales sie czy dostaniesz na to homologacje ?
Smiem twierdzic, ze nie.
mimo to sztacunek za wlozona prace

Dowiadywales sie czy dostaniesz na to homologacje ?
Smiem twierdzic, ze nie.
mimo to sztacunek za wlozona prace

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Prawdopodobnie w naszym kochanym zacofanym kraju nie uda mi się otrzymać homologacji na ten pojazd ale na szczęście mieszkam w małej miejscowości i mam sporo łąk w swojej okolicy i leśnych dróg więc raczej będzie gdzie smigac moim wynalazkiem 

- dzixx1993
- Świeżak
homologacji na 100% nie otrzymasz, bo nie ma takiej możliwości.
jeśli chcesz zarejestrować, to proponuję zadzwonić do WK i dopytać się, jakie dokumenty musisz przedstawić, by zarejestrować pojazd jako "SAM".
jeśli chcesz zarejestrować, to proponuję zadzwonić do WK i dopytać się, jakie dokumenty musisz przedstawić, by zarejestrować pojazd jako "SAM".
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości