Badanie techniczne a dowód tymczasowy.
• Strona 1 z 1
Badanie techniczne a dowód tymczasowy.
Witam
Dnia dzisiejszego stanę się posiadaczem motocykla. O ile wiem, co należy zrobić w urzędzie skarbowym i wydziale komunikacji, tak jedna sprawa mnie zastanawia.
Motocykl ma badanie techniczne ważne do 9. marca. Jeśli, powiedzmy, formalności załatwię 10. lutego i dostanę dowód rejestracyjny tymczasowy (ważny miesiąc), to kiedy mam pojechać na stację diagnostyczną?
Bo chyba nie mogą mi wbić badanie do tymczasowego dowodu.
Dnia dzisiejszego stanę się posiadaczem motocykla. O ile wiem, co należy zrobić w urzędzie skarbowym i wydziale komunikacji, tak jedna sprawa mnie zastanawia.
Motocykl ma badanie techniczne ważne do 9. marca. Jeśli, powiedzmy, formalności załatwię 10. lutego i dostanę dowód rejestracyjny tymczasowy (ważny miesiąc), to kiedy mam pojechać na stację diagnostyczną?
Bo chyba nie mogą mi wbić badanie do tymczasowego dowodu.
-
DedeRR - Świeżak
Od pewnego czasu SKP mają obowiązek wystawiania zaświadczeń o przeprowadzonym badaniu technicznym, niezależnie czy w dowodzie jest miejsce na pieczątkę. Jedź 8-go lub nawet 9-go i zrób przegląd. Weź też numer do swojego WK i zadzwoń np. 1-go z zapytaniem o "twardy" dowód. Prawdopodobnie będzie już tam na Ciebie czekał.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Zwykle stałe dowody są już w WK po około dwóch tygodniach. Jeżeli jest, to nic nie stoi na przeszkodzie żeby odebrać go wcześniej. Lecz jak pisałem wyżej, warto jest wcześniej zadzwonić z zapytaniem żeby niepotrzebnie nie fatygować się do urzędu.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości