Wymiana hamulców
• Strona 1 z 1
Wymiana hamulców
Dokładnie chodzi mi o jedną sprawę dotyczącą Hondy CB500
Jak wiadomo model ten do roku 1996 produkowany był z bębnem z tyłu, a zastanawiam się czy, ten właśnie bęben można by zastąpić kołem z tarczą.
I właśnie nie wiem czy to jest możliwe, a jeśli tak, czy opłaca się przeprowadzać taką "operacje"??
Wiec jeśli ktoś z Was spotkał się z takim przeszczepem, to może przybliży mi tą sprawę??
Z góry dzięki za odpowiedzi!!
Pozdrawiam
Jak wiadomo model ten do roku 1996 produkowany był z bębnem z tyłu, a zastanawiam się czy, ten właśnie bęben można by zastąpić kołem z tarczą.
I właśnie nie wiem czy to jest możliwe, a jeśli tak, czy opłaca się przeprowadzać taką "operacje"??
Wiec jeśli ktoś z Was spotkał się z takim przeszczepem, to może przybliży mi tą sprawę??
Z góry dzięki za odpowiedzi!!
Pozdrawiam
-
oscypek - Świeżak
Trudno mi określić różnicę miedzy efektywnością hamowania hamulca tylnego tarczowego i bębnowego, ale pozwole sobie stwiedzić że roznica ta jest niewielka ze wzgledu na znikomą efektywnosc hamulca tarczowego <gorzej juz byc nie moze:D> takze wydaje mi sie ze ten zabieg nie ma wiekszego sensu, tymbardziej ze hamuje sie praktycznie tylko przednim.
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości