Quad 300 nie pali
• Strona 1 z 1
Quad 300 nie pali
Witam jestem w posiadaniu quada Herkulesa adly moto 300 mam z nim problem taki gdyż rozrusznik nie ma siły zakręcić silnikiem aku ładowany również podpinany na kable z auta jak i na krótko i efekt taki sam. Gdy odpale na pych to po przejechaniu 400-600 metrów zschodzi z obrotów i gaśnie. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje.
- pluton001
- Świeżak
trzeba wszystko po kolei sprawdzic
1) luzy zaworowe
2) jak ma autodekompresator to czy działa
3) stan rozrusznika
4) stan sprzęgiełka/ bendixu ( nie wiem jak jest przenoszony napęd z rozruchajca)
5) stan instalacji elektrycznej - aku byc ok, ale jak nie masują dobrze przewody do masy czy do plusa w rozruszniku czy przekaźniku to na nic to sie ma.
1) luzy zaworowe
2) jak ma autodekompresator to czy działa
3) stan rozrusznika
4) stan sprzęgiełka/ bendixu ( nie wiem jak jest przenoszony napęd z rozruchajca)
5) stan instalacji elektrycznej - aku byc ok, ale jak nie masują dobrze przewody do masy czy do plusa w rozruszniku czy przekaźniku to na nic to sie ma.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Rozrusznik po wyjęciu kręci normalnie zawory ustawiłem ssące 0.05 wydechowe 0.07. Tam jest przenoszony za pomocą zębatek i sprzęgła jednokierunkowego. A resztę jak sprawdzę to dam znać. Zębatki które przenoszą napęd z rozrusznika są ok. Wymienilem łożyska sprzęgła jednokierunkowego i rozrusznika. Instalacje sprawdziłem wydaje się byc ok ale też próbowałem zapalać na krótko spinając rozrusznik kablami z auta i dalej nie ma siły zakręcić. Pooomocy!!!!
- pluton001
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości