KTM 300 EXC PROSZĘ O POMOC!!!!!!!!
• Strona 1 z 1
KTM 300 EXC PROSZĘ O POMOC!!!!!!!!
Witam, niedawno nabyłem motocykl, jest to KTM 300 EXC, jest on dosyć stary, chyba jeszcze lata 90, nie wiem dokładnie, ale nie w tym rzecz, kilka dni temu zaczął tracić moc, na tyle że ledwo co można go poderwać na koło, ogólnie teraz zbiera się jak jakaś chińska 125, ale to nie koniec, jak da mu się po gazie, to po kilku sekundach zaczyna się dławić tak jakby odcinało mu paliwo i gaśnie, potem dosyć ciężko odpalić, mam nadzieję że to tylko tłok się skończył, bo poprzedni właściciel wymieniał go dosyć dawno, bo w wakacje, no i z silnika dochodzą dziwne odgłosy, na zimno pali od pierwszego kopa, ale jak się trochę pojeździ to już są problemy z odpaleniem, czy to rzeczywiście tylko tłok, czy może coś więcej, co myślicie? proszę o pomoc!!!
KTM 300 EXC
- Arekwielki1
- Świeżak
- Arekwielki1
- Świeżak
trudno mi sie wypowiedziec, bo tez dopiero zaczynam jezdzic na enduro, ale pierwsze co bym zrobił to zajrzał na tłok. Miałem podobnie gdy mechanicy mi dawali złą świece, pyrkał przez 100/200 metrów potem gasł i nie moglem go odpalic. Tylko mi g zalewało go i wgl nie szedł. Świece i kable zmienilem i iidzie jak szalony.
- promek
- Świeżak
po 1 - to forum ludzi dorosłych, nie pisz jak gumbus "prosze o pomoc' tutaj nikt nie siedzi żeby nie pomagac....
po 2 - nikt nie jest jasnowidzem żeby stwierdzic co u ciebie jest do wymiany. z opisu wynika ze tłok jest do wymiany na 99%, i to juz dawno powinien byc zmieniony... a jak tłok nie zmieniony na czas to mógł zuzyc mocno nicasil i o ile tam siedzi nicasil to nie zaciekawie. trzeba rozbierac i diagnozować co sie uszkodziło, a co mozna zostawić.
po 2 - nikt nie jest jasnowidzem żeby stwierdzic co u ciebie jest do wymiany. z opisu wynika ze tłok jest do wymiany na 99%, i to juz dawno powinien byc zmieniony... a jak tłok nie zmieniony na czas to mógł zuzyc mocno nicasil i o ile tam siedzi nicasil to nie zaciekawie. trzeba rozbierac i diagnozować co sie uszkodziło, a co mozna zostawić.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
- Arekwielki1
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości