Yz 125 co to jest .
• Strona 1 z 1
Yz 125 co to jest .
Yz 125 cylinder 5et00 . Od zaworów wystaje wężyk , jak jeździłem w zime to pluł mi olejem <nie dużo ale zbierało sie > pod silnikiem to go wyciągnełem aby nie zbierał się tam olej . Do czego jest ten wąż , do czego służy i co sie dzieje w silniku że ten olej tam cieknie ? Jak odpalałem go na zimnym to widać było jak wychodzą z niego spaliny .
- tural
- Świeżak
to jest odma z zaworu wydechowego.
zawór wydechowy to taka przesłona w cylindrze - nie jest ona super szczelna i spaliny sie dostają do całego "układu" zaworu i przez rurke. zimą motocykle wymagaja regulacji gaźnika zeby chodziły 100% poprawnie, twój miałza bogata mieszanke - wiec wyrzucał w wydech duzo niespalonego paliwa -w postaci czarnej mazi/ oleju. czesc szla wydechem czesc sie dostała do tego własnie zaworu ( on po częsci jest smarowany czyms takim ) i nadmiar szedł węzykiem. wiec to wszystko jest normalne i okej, ten węzyk musi byc - jak go nie ma moze sie dostać tam woda.
zawór wydechowy to taka przesłona w cylindrze - nie jest ona super szczelna i spaliny sie dostają do całego "układu" zaworu i przez rurke. zimą motocykle wymagaja regulacji gaźnika zeby chodziły 100% poprawnie, twój miałza bogata mieszanke - wiec wyrzucał w wydech duzo niespalonego paliwa -w postaci czarnej mazi/ oleju. czesc szla wydechem czesc sie dostała do tego własnie zaworu ( on po częsci jest smarowany czyms takim ) i nadmiar szedł węzykiem. wiec to wszystko jest normalne i okej, ten węzyk musi byc - jak go nie ma moze sie dostać tam woda.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości