[GS500] Osłonka przeciwkurzowa na ladze
• Strona 1 z 1
[GS500] Osłonka przeciwkurzowa na ladze
Witam
Ostatnio zauważyłem, że mam delikatnie pęknięta osłonkę przeciwkurzową na jednej z lag, dodatkowo delikatnie wycieka z niej olej.
A że jestem ambitny postanowiłem zrobić to samemu
Przy okazji wymieniÄ™ jeszcze uszczelniacze...
A teraz pytania:
1. możecie mi poradzić jakiś sklep z częściami??
W Krakowie walnęli mi cenę 80zł za jedną sztukę tej osłonki, jeszcze muszę jechać osobiście, żeby zapłacić zaliczkę i czekać jakieś 2 tygodnie na część... czyli mogę zacząć się z tym bawić w październiku...
Paranoja.... a osoby u których kupuje części niestety nic takiego nie mają...
2. Co opłaca się zrobić przy okazji ??
Pozdrawiam
dzraek
Ostatnio zauważyłem, że mam delikatnie pęknięta osłonkę przeciwkurzową na jednej z lag, dodatkowo delikatnie wycieka z niej olej.
A że jestem ambitny postanowiłem zrobić to samemu

Przy okazji wymieniÄ™ jeszcze uszczelniacze...
A teraz pytania:
1. możecie mi poradzić jakiś sklep z częściami??
W Krakowie walnęli mi cenę 80zł za jedną sztukę tej osłonki, jeszcze muszę jechać osobiście, żeby zapłacić zaliczkę i czekać jakieś 2 tygodnie na część... czyli mogę zacząć się z tym bawić w październiku...
Paranoja.... a osoby u których kupuje części niestety nic takiego nie mają...

2. Co opłaca się zrobić przy okazji ??
Pozdrawiam
dzraek
-
dzarek - Świeżak
Eh nie rozumiem osłonka przeciwkurozwa ? jaka? to simmering? o to chodzi ?
Bo z tego co wiem to sa takie plastikowe osłonki na wielu motocyklach np za Fazerze 600 na załorzenie czegoś takiego jest specjalne wcięcie w kształcie golenia tuż przy spodkaniu sie z lagą chodzi o zawieszenie standardowe, nie USD i słuza te osłonki temu zeby elementy lecące z pod kół kamienie itd nie porysowały powierzchni lagi bo wiadomo że odprysk za odpryskiem i zacznie puszczać olej i nawet nowe uszczeliacze nie pomogą kolega miał delikatnie krzywą lage i nie oryginalne simeringi to przyjechał cały w oleju z prawego teleskopa jak mu wystrzeliło
Bo z tego co wiem to sa takie plastikowe osłonki na wielu motocyklach np za Fazerze 600 na załorzenie czegoś takiego jest specjalne wcięcie w kształcie golenia tuż przy spodkaniu sie z lagą chodzi o zawieszenie standardowe, nie USD i słuza te osłonki temu zeby elementy lecące z pod kół kamienie itd nie porysowały powierzchni lagi bo wiadomo że odprysk za odpryskiem i zacznie puszczać olej i nawet nowe uszczeliacze nie pomogą kolega miał delikatnie krzywą lage i nie oryginalne simeringi to przyjechał cały w oleju z prawego teleskopa jak mu wystrzeliło

Bóg stworzył człowieka po to żeby jeździł motorem 

-
VCO - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 4 gości