Aprilia Rs 125 vs Kawasaki Ninja 250.
• Strona 1 z 1
Aprilia Rs 125 vs Kawasaki Ninja 250.
Witam, jestem zainteresowany kupnem motocykla, przesiadam sie z Junak 122 sport(tak wiem zenada i chinol) i chciałbym coś małego i zastanawiam sie nad aprilia rs 125 2t lub kawasaki ninja 250r 4t. Co radzicie i co by było lepsze? Z góry dziękuję i zaznaczam ze jestem tu nowy. Pozdrawiam.
- kopacz94
- Świeżak
"Chodzi Mi raczej o czerpanie przyjemnosci z jazdy" no właśnie Ninja będzie dawać ci tą przyjemność z jazdy a nie spędzania czasu na serwisie i czekaniu za częściami.
Jeśli masz kasę na paliwko części lubisz dźwięk kosiarki to bierz nikt ci nie zabroni. Chciałeś opinii masz ja wybrałbym Ninje wybór należy bo ciebie pozdro
Jeśli masz kasę na paliwko części lubisz dźwięk kosiarki to bierz nikt ci nie zabroni. Chciałeś opinii masz ja wybrałbym Ninje wybór należy bo ciebie pozdro
Honda CBR 125R ---> Yamaha FZS 600 02r
-
Devil 125 - Bywalec
-
koperta4512 - Świeżak
Aha dzięki wielkie. Czyli tak jak na moim Junaku. Widzę że masz ninje, jak sie sprawuje ten sprzęt? Możesz Mi wypisać wady i zalety?
Chodzi Mi raczej o czerpanie przyjemnosci z jazdy niz o spalanie czy wymiane czesci , koszta itp. Jaki motor bardziej Mi by pasował chodzi Mi o przejsciowy motocykl na wieksza pojemnosc. Pozdrawiam.
Chodzi Mi raczej o czerpanie przyjemnosci z jazdy niz o spalanie czy wymiane czesci , koszta itp. Jaki motor bardziej Mi by pasował chodzi Mi o przejsciowy motocykl na wieksza pojemnosc. Pozdrawiam.
- kopacz94
- Świeżak
Zrobiłem na niej ~10tyś. km i ogólnie dobrze się jeździło. Silnik równomiernie oddaje moc, spokojnie autostradą można jechać, małe spalanie (mi wychodziło średnio 4-4,5L). Jeśli chodzi o wady to dobrze jest się zaopatrzyć w crash pady, bo mając oryginalne kierunki jak położysz motocykl to kierunki będziesz miał w owiewce (zamiast się łamać to wpadają do środka niszcząc mocowanie) oraz dobrze jest mieć poniżej 180/170cm (ja miałem 185cm i była na mnie trochę za mała).
Ostatnio edytowano 29/1/2016, 21:30 przez koperta4512, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
Kawasaki Ninja 250R -> Yamaha FZ6 S2
-
koperta4512 - Świeżak
Też bym polecił Ninje. Dwóch moich kumpli miało. Jeden teraz kupił R6 a drugi dalej śmiga. Zadowolenie na pewno dużo lepsze niż na 125 w 2t m.in. przez spalanie. Dźwięk na pewno lepszy niż jak Devil 125 pisze dźwięk kosiarki. No i mniej kasy wywalisz na części i paliwo.
-
FMX650 - Świeżak
koperta4512 napisał(a):oraz dobrze jest mieć poniżej 180/170cm (ja miałem 185cm i była na mnie trochę za duża).
Trochę pomieszałeś, jest za duża czy za mała?
Moje posty to jedynie moja sugestia co zrobiłbym w tym przypadku i jak radził bym zrobić to także tobie jeśli nie zgadzasz się z moim argumentem najlepiej napisz inny sensowniejszy
- Killerbin18
- Świeżak
-
koperta4512 - Świeżak
sorki ze trochÄ™ z innej beczki
mam mały problem z ninia 250 kupilem ładna sztukł okazyjnie stała ze 3 lata w garażu wlałem świeżego paliwka nowy aku i sprawa wyglada tak ze pali ale ciężko i jest mułowata .
nie wiem za co sie brac najpierw mysle ze to wina zasyfionego gaznika ??
mam mały problem z ninia 250 kupilem ładna sztukł okazyjnie stała ze 3 lata w garażu wlałem świeżego paliwka nowy aku i sprawa wyglada tak ze pali ale ciężko i jest mułowata .
nie wiem za co sie brac najpierw mysle ze to wina zasyfionego gaznika ??
- TimonRS
- Świeżak
Z tego co mi wiadomo to "apki" mają mniejszą żywotność bo to 2T i chociaż z wyglądu są ładne (model od 2006 z poprzednim to zależy od gustu) to chyba wybrałbym kawę a najlepiej jakby była zielona :D
CBR#19
- CBR#19
- Świeżak
Wybór raczej prosty, cycu1233 w klasie 125 też nie ma czegoś takiego jak prawdziwy ścigacz który urwie Ci łeb przy dupie jak odkręcisz pół manetki. Po prostu nie potrafisz przyznać że jesteś zadufanym fanem 2T i tyle. Jedyne co jest lepsze w Aprilii to hamulce, są na prawde wyśmienite i nie jeden sportbike mógłby pozazdrościć
- RoooM
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle na kategorie A2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości