Zobacz wątek - Światła nie działaja - GENERIC XOR 50

Światła nie działaja - GENERIC XOR 50

i inne małe pojemności
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, Boshi, rosa, MarSen

Światła nie działaja - GENERIC XOR 50

Postprzez efeseu » 11/1/2016, 18:43

Witam, mam problem ze światłami w skuterze Generic XOR 50. Kiedyś mi normalnie chodziły wszystkie światła w nim lecz potem padło mi te tylnie, ale przednie nadal działały i nic z tym nie robiłem bo wieczorami i tak nie jeździłem wtedy. Teraz nie dawno jak wracałem z collegu to zapaliłem światła i nagle zgasło mi to jedno przednie... Dobra, odjechałem lecz podczas jazdy zgasło i mi to drugie na górze z przodu. Zapaliłem więc krótkie światła i normalnie chodziły. Dodam też, że przy predkosciomierzu zgaslo mi to swiatlo co to podjasnialo. Teraz jakos nie dawno zapalam swiatla i mi przednie nie dzialaja... pojechalem do sklepu i kupilem 2 zarowki i jedna dalem na tył i jakos te tylnie dzialaly normalnie. Przejechalem sie wiec, zapalilem swiatla i dupa nie dzialaja znowu. Zarowka jest nowa, sprawdzalem teraz i nie jest spalona. wymienilem ta od podswietlania tablicy i tez nie swieci teraz jak zapale swiatla. Jak probowalem zapalic swiatla podczas jazdy to zapalilo sie to swiatlo przy predkosciomierzu i zgaslo..

Co z tym moze byc? Wymienialem regulator napiecia i nadal to samo. Dodam, ze mam tez problem z akumulatorem bo mi skuter go nie laduje, wiec mysle ze to ten alternator sie zwalil, ale czy to moze byc tez wina tego, ze swiatla nie dzialaja?

Kierunkowskazy mi normalnie chodza, a jak hamuje to tylne sie zapalaja normalnie.

Proszę o pomoc..
piszę z tel więc sorki za błędy.
efeseu
Świeżak
 
Posty: 15
Dołączył(a): 11/1/2016, 18:28


Postprzez senekkorzenna » 12/1/2016, 10:12

poszukaj na kostce tej na tylne światła,w skuterach zazwyczaj są po prawej stronie zaraz nad magnetem
senekkorzenna
 

Postprzez efeseu » 12/1/2016, 11:00

kostka podpieta normalnie

ktoś ma jeszcze jakieś inne pomysły? dodam, że kiedyś jak działały światła i je właczałem to wchodził mi na wolne obroty, a jak teraz je włacze to nawet nie wchodzi mi na te wolne i światła nie działaja. :evil: /regulamin/
efeseu
Świeżak
 
Posty: 15
Dołączył(a): 11/1/2016, 18:28

Postprzez senekkorzenna » 16/1/2016, 11:51

Najpierw sprawdź prądnicę napięcie na zmiennym 20-40V.
Jeżeli jest ok to to szukaj po kablach .
Sprawdzałeś bezpiecznik przy akumulatorze?
senekkorzenna
 

Postprzez efeseu » 17/1/2016, 00:15

senekkorzenna napisał(a):Najpierw sprawdź prądnicę napięcie na zmiennym 20-40V.
Jeżeli jest ok to to szukaj po kablach .
Sprawdzałeś bezpiecznik przy akumulatorze?


Niedługo rozbiorę skuter i posprawdzam czy wszystko jest dobrze podłączone (jakieś urwane kable itd) bo teraz za zimno jest żeby to robić (Co prawda w UK nie ma śniegu ale zimno i tak).

Bezpiecznik sprawdzałem a nawet mam nowy wymieniony.
efeseu
Świeżak
 
Posty: 15
Dołączył(a): 11/1/2016, 18:28



Powrót do Motorowery do 50 ccm



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości




na gr