Zobacz wątek - Suzuki Burgman 400 K8 nie odpala

Suzuki Burgman 400 K8 nie odpala

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, leff, henio12323, rosa, cycu_rsko

Suzuki Burgman 400 K8 nie odpala

Postprzez Vimana » 21/12/2015, 11:02

Witam.
Posiadam Suzuki Burgman 400 K8, który nie odpala.
Co najdziwniejsze układ wtryskowy działa ( wtryskiwacz podaje benzynę, iskra jest )
Wykluczam awarię silnika ponieważ przełożyłem silnik od działającego burgmana i są identyczne objawy.
Świeca jest nowa, przewody i fajka też.
Zastanawiam się czy moze to być przyczyna tego iż świeca podaje iskrę nie w tym momencie.
Zawory sprawdziłem, wszystko jest ok.

Proszę o pomoc :)
Vimana
Świeżak
 
Posty: 4
Dołączył(a): 21/12/2015, 10:50
Lokalizacja: Milanówek


Postprzez SpeedyGonzales » 21/12/2015, 19:56

W takim razie podmień moduł. Czujnik wału sprawny? Jeżeli masz indukcyjny to sprawdzisz łatwo omomierzem.
Avatar użytkownika
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum
 
Posty: 1730
Dołączył(a): 25/11/2013, 22:20
Lokalizacja: Sandomierz/TBG

Postprzez senekkorzenna » 21/12/2015, 20:23

A może tylko masa pomiędzy silnikiem a ramą.
senekkorzenna
 

Postprzez Vimana » 27/12/2015, 16:59

Dzięki za podpowiedzi. Jutro wezmę sie za dalszą pracę.
A wiecie może gdzie w burgmanie znajduje sie czujnik położenia wału ?

Chyba że chodzi o Impulsator który zamontowany jest nad magneto.
On jest sprawny
Vimana
Świeżak
 
Posty: 4
Dołączył(a): 21/12/2015, 10:50
Lokalizacja: Milanówek

Postprzez Vimana » 4/1/2016, 15:16

Witam ponownie.
Uruchomiłem silnik ( wyczyściłem dosłownie wszystko na błysk i odpalił )
Ale pojawił się kolejny problem
Na wolnych obrotach chodzi pięknie ale po ruszeniu a szczególnie przy około 4-5 tys obrotów dławi się.
Nie dociąga do v-maxa

Macie jakieś pomysły ?
Vimana
Świeżak
 
Posty: 4
Dołączył(a): 21/12/2015, 10:50
Lokalizacja: Milanówek

Postprzez SpeedyGonzales » 6/1/2016, 10:26

Kolor świecy?
Avatar użytkownika
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum
 
Posty: 1730
Dołączył(a): 25/11/2013, 22:20
Lokalizacja: Sandomierz/TBG

Postprzez Vimana » 7/1/2016, 13:47

jasny niebieski ( świeca nowa )
Vimana
Świeżak
 
Posty: 4
Dołączył(a): 21/12/2015, 10:50
Lokalizacja: Milanówek

Re: Suzuki Burgman 400 K8 nie odpala

Postprzez danek321 » 17/6/2017, 12:44

witaj
mam podobny problem z dławieniem się przy 4-5 tys.
jak poradziłeś sobie z tą uciążliwością
danek321
Świeżak
 
Posty: 1
Dołączył(a): 17/6/2017, 12:15



Powrót do Mechanika motocyklowa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości




na gr