Zobacz wątek - Zdana kat A, zmiana przepisów, wydno mi kat a2
NAS Analytics TAG

Zdana kat A, zmiana przepisów, wydno mi kat a2

Przepisy, prawo
_________

Postprzez Fugu » 25/12/2015, 13:02

I dalej?

Jaki jest minimalny wiek dla OP, bazujac na dacie kiedy zdal egzamin?
Fugu
Mieszkaniec forum

Postprzez andy7 » 25/12/2015, 13:32

Fugu,

koncz Wasc, wstydu oszczedz !

Zaszla zmiana w prawie i po ptokach.

:wink:
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez Fugu » 25/12/2015, 13:35

Dokladnie: zaszla zmiana. Dokumenty wydane przed zmiana sa WAZNE.
Fugu
Mieszkaniec forum

Postprzez leff » 25/12/2015, 20:21

dokumenty wydane sa wazne, ale jemu prawa jazdy NIE WYDANO, wazny ma egzamin i prawko otrzyma po spelnieniu warunku wieku, przestan czlowiek wprowadzac w blad, moze sie 1000 razy odwolywac i prawka NIE OTRZYMA
Twoj podpis jest za dlugi
leff
ZlyCzlowiek

Postprzez Fugu » 25/12/2015, 20:53

W tych wywodach zapominasz o jednym: prawo nie dziala do tylu. OP nabyl uprawnienia i moze sie domagac wydania stosownego dokumentu. Jesli urzad bedzie sie opieral - ma prawo sie sadzic.

Adekwatnie:

Jesli wczoraj w strefie oznaczonej
Obrazek
zrobiono mi zdjecie radarem z szybkoscia 60 km/h, a dzisiaj ten znak zmieniona na 30 km/h, to ile za duzo jechalem?
Fugu
Mieszkaniec forum

Postprzez leff » 25/12/2015, 21:14

Fugu, teraz ja napisze tak: poprosze o wykladnie prawna tego co mowisz, bo zasady prawa rzymskiego to sobie mozesz przywolywac, ja podalem podstawe prawna, poprosze o podstawe prawna Twojego twierdzenia.
Twoj podpis jest za dlugi
leff
ZlyCzlowiek

Postprzez Fugu » 25/12/2015, 21:21

Wykladnia jest na potwierdzeniu zdania egzaminu. Poczekajmy az OP wklei skan, wtedy mozemy dokladnie przeanalizowac paragrafy.
Fugu
Mieszkaniec forum

Postprzez andy7 » 26/12/2015, 12:36

Fugu napisał(a):Wykladnia jest na potwierdzeniu zdania egzaminu. Poczekajmy az OP wklei skan, wtedy mozemy dokladnie przeanalizowac paragrafy.

Fugu, ja wiem, ze Ty nie ze wszystkimi gadasz :mrgreen: ale ponowie swoje pytanie. Wiesz, ze zadne uprawnienia przestaja dzialac gdy nie odbierzesz dokumentu PJ - plastikowego prawka ? ? ?

Nie odebral plastiku, weszly nowe przepisy i po ptokach - najprosciej jak tylko moglem Ci napisac abys zrozumial, choc watpie aby to do Ciebie doszlo :mrgreen:

:wink:
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez Glenroy » 26/12/2015, 13:24

To ja może jeszcze raz, na termin ważności prawa jazdy, w tym wypadku ma wpływ data przekazania dokumentów ze starostwa do WPW, kolega napisał podanie, w celu odroczenia druku prawa jazdy do czasu uzyskania kolejnej kategorii, w tym czasie nastąpiła zmiana przepisów, dokumenty do druku poszły już po nowych zasadach i prawnie kolega ma zdany egzamin kat.A, ale nie może uzyskać uprawnień gdyż dokumenty zostały zatwierdzone już po wprowadzeniu zmian. Dużo było akcji, kiedy ludzie zdawali tydzień, czy nawet dzień przed zmianą przepisów i dostawali prawko A2, ale tak to wygląda w praktyce. Gdyby kolega nie chciał zaoszczędzić paru złotych na kartoniku, który został by wydrukowany przed dokonaniem zmian prawnych, to miał by kat.A, bo prawo nie działa wstecz i nie mogą mu cofnąć urzędowo zatwierdzonej kategorii, ale że kategoria została zatwierdzona po zmianach, to zgodnie z nimi nie może uzyskać kat. A, proste jak budowa cepa i nie ma z czym tutaj polemizować.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê