Problem z tarczÄ… hamulcowÄ…
• Strona 1 z 1
Problem z tarczÄ… hamulcowÄ…
Witam
Posiadam Suzuki RG125F 92r. Ostatnio zauważyłem że rusza mi się lekko przednia tarcza hamulcowa. Jest ona przymocowana na 9nitów(wiadome okrągłych). Wiadome nie rusza się aż tak jakby miała zaraz odpaść, są to dosyć malutkie ruchy do przodu do tyłu jak i na boki. I teraz moje pytania... Czy to po prostu tak ma być? Czy trzeba kupić nowe nity, o ile w ogóle można kupić oddzielnie do tarczy czy razem z nowątarczą? (sorki jeśli zadaje jakieś głupie pytania ale mam motor 2a miesiące więc jestem świeży)
Z góry thx za odp i pomoc
Jakby też ktoś znał kogoś lub stronę gdzie coś takiego można dostać niech napisze... bo na allegro nie za dużo chyba tego.
Posiadam Suzuki RG125F 92r. Ostatnio zauważyłem że rusza mi się lekko przednia tarcza hamulcowa. Jest ona przymocowana na 9nitów(wiadome okrągłych). Wiadome nie rusza się aż tak jakby miała zaraz odpaść, są to dosyć malutkie ruchy do przodu do tyłu jak i na boki. I teraz moje pytania... Czy to po prostu tak ma być? Czy trzeba kupić nowe nity, o ile w ogóle można kupić oddzielnie do tarczy czy razem z nowątarczą? (sorki jeśli zadaje jakieś głupie pytania ale mam motor 2a miesiące więc jestem świeży)
Z góry thx za odp i pomoc
Jakby też ktoś znał kogoś lub stronę gdzie coś takiego można dostać niech napisze... bo na allegro nie za dużo chyba tego.
Suzuki RF900R
- DuneK
- Świeżak
witam
to sa kolego tzw pływajace tarcze!! na tyle masz zapewne tarcz stala !!! plywajace tarcze czyli taie ruchome jakby luzne sa dlatego poniewaz podczas hamowania sie grzeja i tarcz sie rozpreza ikurczy gdyby byla zamontowana na stale by mogla sie wygiac podgiac a wtedy stacicla by swoje wlasciwosci hamujace... to normalne zesie rusza wiec sie nie przejmuj i szerokiej drogi!!!
to sa kolego tzw pływajace tarcze!! na tyle masz zapewne tarcz stala !!! plywajace tarcze czyli taie ruchome jakby luzne sa dlatego poniewaz podczas hamowania sie grzeja i tarcz sie rozpreza ikurczy gdyby byla zamontowana na stale by mogla sie wygiac podgiac a wtedy stacicla by swoje wlasciwosci hamujace... to normalne zesie rusza wiec sie nie przejmuj i szerokiej drogi!!!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
hugo2003 napisał(a):witam
tyle ze jak wyczuwasz ten luz rekÄ… to tarcza jest do kitu......
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
mi tego nie mowil koles co sprzedawal moto tylko zaprzyjazniony koles co ma warszat motocyklowy i handluje czescimi do nich.... tez nie to zadziwilo ze sie ruszaja wiec podjechalem do niego.... jak chcial to by mogl mnie scimnic ze sa do wymiany i na mnie zarobic....wiec dlaczego tego nie zrobil???????
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Jeszcze trochę, a ktoś wynajdzie pływającą główkę ramy. 

http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości