Gaznik mikuni - regulacja
• Strona 1 z 1
Gaznik mikuni - regulacja
Witam, mam taki problem przy dodaniu gwałtownie gazu w cr 125 tak jak by odcina paliwo ( podobnie jak przy jezdzie na zakręconym kraniku
) postanowiłem że wyczyszczę gaznik ale tu pojawia się problem. Pytałem w serwisie i taką robotę wycenili mi na 150zł. Moim zdaniem troche dużo jak za sam gaznik. Chciałbym to zrobić sam. Wyjąć,rozkręcić oraz wyczyścić potrafię. Jeśli chodzi o poskładanie to jakoś dał bym se rady lecz pewnie potrzebowałbym jakiejś rady z waszej strony , ale wyregulować nie bardzo wiem jak m.in przez to że nie wiem która śrubka jest do czego. Bała by możliwość żeby ktoś wyjaśnił mi krok po kroku która śruba od czego i jak ją ustawić. ( jeśli to możliwe prosił bym o jakiś link ). Pozdrawiam i liczę na pomoc 

- albert1724
- Świeżak
hehe w serwisie te 150 zł nie biorą za nic. głowna cena to -doswiadczenie, którego nie posiadasz
powiem tak - nawet sie za to nie zabieraj jak chcesz miec to dobrze zrobione. regulacja gaźnika to jedna z najtrudniejszych rzeczy przy obsłudze moto. to nie jest tak że kręcisz sobie srubką i działa. srubka to jedna z kilkunastu mozliwosci,
2 sprawa to czyszczenie gaźnika - uwierz mi że jak nie masz pojęcia o tym i nigdy tego nie robiłeś to nie zrobisz tego poprawnie. mało tego - mozesz bardzo łatwo cos uszkodzic albo nawet zasyfic bardziej gaźnik niz jest
jak na prawde chcesz sie uprzeć i robic to samemu - pooglądaj filmiki na YT jak sie czysci gaźnik, i poczytaj jakieś ksiązki o zasadzie działania gaźnika. potem metodą prób i błędów mozesz kombinować coś. - tutaj na forum nikt ci nie powie " wykręc srubke 2 obroty i bedzie dizałało " bo to nie jest regulacja
powiem tak - nawet sie za to nie zabieraj jak chcesz miec to dobrze zrobione. regulacja gaźnika to jedna z najtrudniejszych rzeczy przy obsłudze moto. to nie jest tak że kręcisz sobie srubką i działa. srubka to jedna z kilkunastu mozliwosci,
2 sprawa to czyszczenie gaźnika - uwierz mi że jak nie masz pojęcia o tym i nigdy tego nie robiłeś to nie zrobisz tego poprawnie. mało tego - mozesz bardzo łatwo cos uszkodzic albo nawet zasyfic bardziej gaźnik niz jest

jak na prawde chcesz sie uprzeć i robic to samemu - pooglądaj filmiki na YT jak sie czysci gaźnik, i poczytaj jakieś ksiązki o zasadzie działania gaźnika. potem metodą prób i błędów mozesz kombinować coś. - tutaj na forum nikt ci nie powie " wykręc srubke 2 obroty i bedzie dizałało " bo to nie jest regulacja
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość