Zobacz wÄ…tek - Motor do lasu dla poczÄ…tkujÄ…cego!!!
NAS Analytics TAG

Motor do lasu dla poczÄ…tkujÄ…cego!!!

Enduro, Cross
_________

Motor do lasu dla poczÄ…tkujÄ…cego!!!

Postprzez TrampsteR » 20/10/2015, 21:23

Siemka!
Chcę kupić motor, którym będę mógł pojeździć po lesie i bezdrożach. Interesuje mnie full cross albo enduro. I w tym tkwi właśnie problem. Nie wiem co wybrać. Potrzebuję pomocy osób doświadczonych. Na motorze mam zamiar jeździc po lesie. Mieszkam w Małopolsce, więc teren jest dość wymagający. Jeśli chodzi o jazdę, to nie mogę powiedzieć, że jestem całkiem początkujący. Obecnie jeżdżę Derbi Sendą, ale to po drogach. Z crossami miałem do czynienia kilkukrotnie. Mowa tu o jakimś Kx'ie 85, czy coś tego typu. Z takim motorkiem dawałem sobie radę bez problemu. Tak jak wspomniałem zamierzam jeździć głównie po lesie. Jak często spytacie? Raz na jakiś czas większy wypad, a tak, to ewentualnie parę minut dziennie, bo wiadomo, że samemu w las na crossie jechać, to niezbyt dobry pomysł. Sprecyzuje :
Potrzebuje maszynę, która będzie śmigać po lasach i sporych wzniesieniach, która nie rozleci się po pierwszym przejeździe, i która nie będzie bardzo droga w eksploatacji.

Mam 18 lat, niespełna 170 cm wzrostu i ważę 62 kilo. Dodam, że opanowanie motory nie stanowi dla mnie większego problemu.

Kwota, którą mogę przeznaczyć, to +/- 5000 zł.

Czekam na wasze propozycje. Z góry dziękuję.
TrampsteR
Świeżak

Postprzez braaaap » 21/10/2015, 14:57

Pytasz o Motocykl który nie istnieje .Chcesz żeby Motocykl był tani w eksploatacji takiego nie ma jeżeli mowa o full crossach .Masz rację cross nie nadaje się w las a za cenę 5k nie kupisz hard enduro w tej cenie pozostają ci tylko albo sof enduro typu dt kmx CRM wre WR lub zmęczone crossy
Four Stroke Power ! :-)

Husaberg fe 501

&

Mz Etz 251
braaaap
Świeżak

Postprzez henio12323 » 22/10/2015, 19:14

ciezko bedzie cos dobrac

yamaha dt 125 i jej podobna ( crm kmx itp ) - moto tanie w zakupie spoko cie stac, i tanie w eksploatacji, do nauki jazdy spoko, ale nie ma co liczyc ze poatakujesz tym strome podjazdy bo po prostu moto nie do tego stworzone i nie da rady. ale gdziestam polatac, i pouczyc sie techniki spoko

hard enduro - husqvarna wr, albo ktm exc na tego drugiego praktycznie w zadnym wypadku cie nbie stac bo za 5 tysiecy kupisz jakas padake, wr tez igielka nie bedzie raczej bedzie to mocno dorzniete moto.... ale spisza sie calkiem niexle w terenie ciezkim. bo to w sumie wyczynowki, tylko koszta eksploatacji moga a raczej beda wysokie, na pewno sporo wyzsze niz w przypadku yamahy dt np

crossowka - do lasu odpada generalnie... i za 5 tysi tez igly nie wyrwiesz, pare razy przepalujesz po prostej i czesto silnik sie bedzie lubił sypac
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê