DRZ 400 na pierwszy motocykl?
• Strona 1 z 1
DRZ 400 na pierwszy motocykl?
Witam,
jestem nowy na forum więc się przywitam od razu.
Mam 24 lata, 187 cm, 82 kg (nie wiem czy waga ma tu jakiekolwiek znaczenie
), prawo jazdy kat A od 2010 ale miałem tylko kilka okazji pojeździć na moto więc doświadczenia nie mam.
Chciałbym kupić 1 motocykl, który pozwoli mi na trochę lajtowej zabawy w terenie oraz dojazd do uczelni (5 minut drogi) i czasem jakieś krótkie przejazdy po mieście.
Na razie wybór padł na drz 400 z racji tego, że jak na dualsporta/hard enduro czy jakby tego nie nazwać serwis z tego co czytałem jest znośny nie to co w przypadku crossów np. Nie wiem jeszcze jaka wersja drztki SM czy E. Jestem z Gdańska i z tego co się orientowałem nie mamy za dużo terenów do śmigania offroad ale mam działkę 60 km od domu gdzie jest miejscówka.
Tutaj dwa linki do wersji E i SM dajcie znać jeżeli, któreś z tych moto jest w sensownym stanie Waszym zdaniem i nadawałoby się do moich potrzeb.
SM:
http://olx.pl/oferta/suzuki-drz-400-sm- ... c1s45.html
E:
http://olx.pl/i2/oferta/suzuki-dr-z-400 ... c1zj3.html
Ps. Jeżeli macie inne sugestie to proszę, podawajcie uzasadnienie
Z góry dzięki za pomoc i przepraszam jeśli w złym dziale piszę.
jestem nowy na forum więc się przywitam od razu.
Mam 24 lata, 187 cm, 82 kg (nie wiem czy waga ma tu jakiekolwiek znaczenie

Chciałbym kupić 1 motocykl, który pozwoli mi na trochę lajtowej zabawy w terenie oraz dojazd do uczelni (5 minut drogi) i czasem jakieś krótkie przejazdy po mieście.
Na razie wybór padł na drz 400 z racji tego, że jak na dualsporta/hard enduro czy jakby tego nie nazwać serwis z tego co czytałem jest znośny nie to co w przypadku crossów np. Nie wiem jeszcze jaka wersja drztki SM czy E. Jestem z Gdańska i z tego co się orientowałem nie mamy za dużo terenów do śmigania offroad ale mam działkę 60 km od domu gdzie jest miejscówka.
Tutaj dwa linki do wersji E i SM dajcie znać jeżeli, któreś z tych moto jest w sensownym stanie Waszym zdaniem i nadawałoby się do moich potrzeb.
SM:
http://olx.pl/oferta/suzuki-drz-400-sm- ... c1s45.html
E:
http://olx.pl/i2/oferta/suzuki-dr-z-400 ... c1zj3.html
Ps. Jeżeli macie inne sugestie to proszę, podawajcie uzasadnienie

Z góry dzięki za pomoc i przepraszam jeśli w złym dziale piszę.
- Waldisurfer
- Świeżak
Witam Serdecznie !
Obie wersje które podales E oraz SM sÄ… ok.Ale kwestia tego do jakiego rodzaju nawierzchni chcesz głównie użytkować Moto.Wiadomo że SM spisze siÄ™ lepiej na szosie a nieco gorzej w terenie.Tu jest głównie zasÅ‚ugÄ… zawieszenia .😊 tak jak napisales że koszty nie sÄ… duże to masz racjÄ™ ,jeżeli kupisz zadbana sztukÄ™ to sporÄ… nabijesz na niej

Obie wersje które podales E oraz SM sÄ… ok.Ale kwestia tego do jakiego rodzaju nawierzchni chcesz głównie użytkować Moto.Wiadomo że SM spisze siÄ™ lepiej na szosie a nieco gorzej w terenie.Tu jest głównie zasÅ‚ugÄ… zawieszenia .😊 tak jak napisales że koszty nie sÄ… duże to masz racjÄ™ ,jeżeli kupisz zadbana sztukÄ™ to sporÄ… nabijesz na niej

Four Stroke Power !
Husaberg fe 501
&
Mz Etz 251

Husaberg fe 501
&
Mz Etz 251
-
braaaap - Świeżak
moto jak dla mnie spoko dobrane, nie jest za słabe ale aż tak narwane nie jest. wiec da sie ogarnąć. jest pancerne i tanie w eksploatacji jak na mozliwosci maszyny.
osobiscie wolałbym wybrac wersje E i ewentualnie do niej dokupic koła. niz SMem wbijac sie w teren
osobiscie wolałbym wybrac wersje E i ewentualnie do niej dokupic koła. niz SMem wbijac sie w teren
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jak w terenik to bież E jak raczej miasto SM. A tak to fajne moto kolega ma, katuje itp. silnik nie do zdarcia.
- Liverpool115
- Świeżak
Dzięki za odpowiedzi a porównując do WR250R z 2008r lub CRF250L 2013r do DRZtki to jak to wyjdzie z kosztami eksploatacji? I czy ktoś mógłby zerknąć na te linki z 1 posta (wersja E z 2 linku jest teoretycznie po remoncie). Który z tych 3 będzie najmniej wymagał wkładu w trakcie użytkowania i pozwoli na krótkie dojazdy w mieście i zabawę w terenie?
- Waldisurfer
- Świeżak
Dzięki za odpowiedzi a porównując do WR250R z 2008r lub CRF250L 2013r do DRZtki to jak to wyjdzie z kosztami eksploatacji? I czy ktoś mógłby zerknąć na te linki z 1 posta (wersja E z 2 linku jest teoretycznie po remoncie). Który z tych 3 będzie najmniej wymagał wkładu w trakcie użytkowania i pozwoli na krótkie dojazdy w mieście i zabawę w terenie?
- Waldisurfer
- Świeżak
250tki w stosunku do DRZtki, są porównywalnie "ocięzałe" ale mają duzo gorszego buta, kosztowo podobnie moze wychodzić, 250tki bedą nowsze i tansze i mogą byc mniej zuzyte - wiec mniej awaryjne.
najtaniej jak chcesz to weź wersje S, tansza od E, tansza tez od 250tek. i w zakupie też łatwiejsza i tańsza do ogarniecia.
najtaniej jak chcesz to weź wersje S, tansza od E, tansza tez od 250tek. i w zakupie też łatwiejsza i tańsza do ogarniecia.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości