Zobacz wątek - BRAK ISKRY -- CPI ARAGOM

BRAK ISKRY -- CPI ARAGOM

i inne małe pojemności
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, Boshi, rosa, MarSen

BRAK ISKRY -- CPI ARAGOM

Postprzez drukarnia.cyfrowa@o2.pl » 3/10/2015, 12:37

witam mam nietypowy problemze skuterem cpi aragon 50 s line 2T
BRAK ISKRY
wymieniłem stojan alternatora,, moduł zapłonowy ,, cewkię przewód wysokiego napięcia fajkę i świecę i iskry brak sprawdziłem przewody wszystkie od góry do dołu i otarć brak
gdy uruchamiam starter to świecę mogię śmiało trzymać w ręku i nic sie nie dzieje czy ktoś ma jakiś pomysł co jest grane
drukarnia.cyfrowa@o2.pl
Świeżak
 
Posty: 4
Dołączył(a): 3/10/2015, 12:21
Lokalizacja: Nasielsk, pow. nowodworski, Mazowieckie


Postprzez senekkorzenna » 3/10/2015, 12:43

A sprawdzałeś stopkę boczną? przecież przede wszystkim to ją się sprawdza ponieważ ona odpowiada za odcięcie zapłonu jeżeli nie została zrobiona zworka na kablu łączącym ją instalacją.
senekkorzenna
 

Postprzez drukarnia.cyfrowa@o2.pl » 3/10/2015, 13:01

tak nie ma na niej żadnych przewodów
drukarnia.cyfrowa@o2.pl
Świeżak
 
Posty: 4
Dołączył(a): 3/10/2015, 12:21
Lokalizacja: Nasielsk, pow. nowodworski, Mazowieckie

Postprzez senekkorzenna » 3/10/2015, 14:11

Jest przewód chyba ze ktoś zdemontował czujnik i w tedy musi być zworka od strony instalacji.
Takt to wygląda.
http://allegro.pl/czujnik-stopki-boczne ... 80204.html
senekkorzenna
 

Postprzez drukarnia.cyfrowa@o2.pl » 3/10/2015, 15:46

no niestety nic tajiego nie ma i nie było rozprułem cały peszel z przewodani by sprawdzic przewody i niema zadnej luznej wtyczji ani ucietych przewodów walcze z tym od tygodnia i na przewodach dochodzących do iskrownika gdy podłącze miernik niby napięcie pokazuje ale gdy podłącze zarówkę nawet nie błysnie a cewka tez jest nówka i przewód mogię trzymać w ręku i zero prądu
drukarnia.cyfrowa@o2.pl
Świeżak
 
Posty: 4
Dołączył(a): 3/10/2015, 12:21
Lokalizacja: Nasielsk, pow. nowodworski, Mazowieckie

Postprzez senekkorzenna » 3/10/2015, 18:04

A możesz wkleić zdjęcie tego chińskiego wynalazku.
Dalej stoję przy swoim.
Zdjęcie może być z internetu albo twojego tylko że lewa strona i stopka boczna rozłożona.

Jeszcze jedno: pod przednim plastikiem masz kostkę na alarm czy czasem nie wyleciała z niego zworka.
senekkorzenna
 

Postprzez drukarnia.cyfrowa@o2.pl » 5/10/2015, 15:49

witam za chwilę spróbuję wkleic kilka zdjęć a alarmu ten żęch nie miał

kurcze nie mogę wkleić zdjęć proszę e-mail to prześlę

edytuj posty

senekkorzenna
drukarnia.cyfrowa@o2.pl
Świeżak
 
Posty: 4
Dołączył(a): 3/10/2015, 12:21
Lokalizacja: Nasielsk, pow. nowodworski, Mazowieckie

Postprzez senekkorzenna » 5/10/2015, 16:18

masz "wyślij wiadomość" poniżej mojego postu to tam możesz wkleić.
senekkorzenna
 



Powrót do Motorowery do 50 ccm



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości




na gr