Benzer Shaft
• Strona 1 z 1
Benzer Shaft
Witam, otóż mam problem z 4 suwowym chińczykiem, wczoraj podczas wyprawy do mieściny oddalonej o 6 km coś strzeliło po czym zgasł, okazało się, że nie wytrzymała zębatka przy głowicy (łańcuszek rozrządu ??). Po wymianie zębatki nie chce odpalić.. Zawory są wyregulowane, rozrząd ustawiony aczkolwiek zauważyłem, że świeca jest sucha jak pieprz, rozkreciłem gaźnik w celu przedmuchania dysz ale i to nie pomogło.. Iskra jest wręcz idealna.. Proszę o pomoc
- Grednow
- Świeżak
Żeby zmusić gaźnik do zassania paliwa zdejmij filtr powietrza, zatkaj wlot ręką, odkręć manetkę na maksa i pokręć chwilę rozrusznikiem. Twoja ręka powinna się zrobić mokra z paliwa i w czasie kręcenia powinieneś czuć "wciąganie". Wtedy odsuwasz rękę i kręcisz dalej. Jeśli świeca nadal będzie sucha i nie będziesz czuł "wciągania" to może oznaczać brak kompresji (rozrząd lub cylinder).
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
Po wymianie głowicy na nową ustawiłem rozrząd tak jak Pan napisał. Udało się motor odpalił aczkolwiek gasł na biegu jałowym.. Próbowałem wyregulować gaźnik aczkolwiek po entym odpaleniu usłyszałem dziwny dźwięk po czym usłyszałem, że coś blokuje silnik i nie chce zakręcić. Po rozkręceniu bocznej zaślepki w głowicy tam gdzie jest zębatka, zauważyłem rozszarpany łańcuszek rozrządu.. Chyba nie jest mi dane jeżdżenie w tym sezonie.. Tak czy siak, dziękuje za pomoc.. Kolejne pytanie, ciężko jest wymienić ten łańcuszek ? Jakich szkód mógł narobić ?
- Grednow
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości