Zobacz wątek - kawasaki zx6r problem gasnie jak ciepła i dam na luz
NAS Analytics TAG

kawasaki zx6r problem gasnie jak ciepła i dam na luz

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

kawasaki zx6r problem gasnie jak ciepła i dam na luz

Postprzez stunt rider » 3/9/2007, 21:24

witam. od niedawna jestem posiadaczem zx6r 98 rok. mam problem a dokładnie jak motorek zimny trzyma normalnie obroty. ale jak sie mu da po garach i zwolni np zeby stanac i daje luz lub wciska sprzegło obroty spadaja az sam gasnie. podkrecałem juz obroty ale nie bardzo to pomaga. bo bedzie trzymał jak podkrece ale za to jak z rana odpalam to ma za wysokie. moze cos z paliwem ze nie nadaza nalatywac. moto jak zgaszone i rusze zbiornikiem paliwa słysze jak by takie ssssssssssssssssss jak by powietrze zbiornik łapał. postoi 5 minut i pali normalnie. drugi problem polaga na tym ze chodiz jak by na 3 cyl.... jak wolno jade ale dostanie obrotów i normalnie chodzi na wszystkie. prosił bym o jakas pomoc co robic. ponoc miał regulacje zaworów i gazników 2 miesiace temu robione. a po za tym po stawianiu go na gumie zaczela mi pekac rama na lewej podłuznicy ale narazie chu....z tym. w zimie sie cos zrobi ale jakis namiar mozecie dac gdzie to zrobic?? pozdro czesc :)
stunt rider
Świeżak

Postprzez rosomak2000 » 4/9/2007, 12:55

Mam podobnie w Fazerze - podobno w rocznikach 04 to normalka - czujnik położenia przepustnicy. Serwis i wymiana - koszt w FZR to ok 500 zł.

Świece zmieniałeś??
Pozdrawiam

Bartek
rosomak2000
Świeżak

Postprzez rad15 » 4/9/2007, 19:58

ja mam podobnie z tym ze silnik gasnie na luzie lub wysprzeglone
rad15
Świeżak

Postprzez stunt rider » 4/9/2007, 20:32

heya swiec nie zmieniałem w nim. mozliwe ze to swiece?? wogle ona chodzi jakos dziewnie. inne motory maja taki jednostajny pomruk. a u mnie jakos jnie rowno chodzi taka zamulona na gaz troszke. na wysokich dobrze chodzi ale na niskich słabo. czasem dam nagle gazu to robi tak buuuuuu jak by sie zmulała :/ trzeba zobaczyc te swiece. bo jak chodzi na wolnych to cos strzela w tłumik. jak gy czasem sie zapalała mieszanka w cylindrze a czasem nie tak dziwnie. i mam pytanie czy samemu mozna yczyscic gazniki czy to skomplikowane czy nie?? prosił bym o odpowiedz. z gory dzieki pozdrawiam czesc :)
stunt rider
Świeżak

Postprzez VCO » 4/9/2007, 21:57

Pdostawa swiece jak tego nie wymienisz to nawet nie wpisuj scigacz.pl adres url na przyszosc...

Moja diagnoza:
Åšwiece <99%>
Ktos hu** wyregulował gazniki (watpliwe)
Jak wrzucasz bieg cignie i gasnie to wina tarcz sprzegłowych najprawdopodobniej (jezeli ok to spoko)
Jak by chodził na 3 cyl to podejzewam ze by kopcił jak smok bo zazwyczaj puszcza olej

A wogule jest czujnik przepustnicy w tym wolnossÄ…cym zx6r z 98? :)
Bo wydaje mi sie ze fazer juz jest na wtrysku z tego roku (2004)
Bóg stworzył człowieka po to żeby jeździł motorem :D
VCO
Świeżak

Postprzez rosomak2000 » 5/9/2007, 18:22

Prawda jest na wtrysku, ale nie wiedziałem (mechanikiem nie jestem ;) ), że czujniki położenia przepustnicy to domena wytrysków.

Tak czy inaczej sprawdź świece - a jeżeli będą dobre tak jak to było u mnie to objawy twojej Kawy pokrywają się w 100% z tymi które występują w moim Fazerku.
Pozdrawiam

Bartek
rosomak2000
Świeżak

Postprzez stunt rider » 12/9/2007, 10:45

wyczysciłem gazniki wczoraj. swiece sprawdziłem ale nie wymianiałem. mam zamowione moze jutro beda. ale maja piaskowy kolor wiec chyba wszystko ok. w gaznikach zero brudu ale przedmychałem wszystko sprezarka. a jak to nie swiece i gazniki to co moze byc jezcze?? ktos mi podpowiedział ze modol zapłonowy. czy to mozliwe ze tak sie zachowuje przez modol?? prosił bym o odpoiedz. czessc
stunt rider
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê