skórzany kombinezon a kurtka tekstylna? o.O
• Strona 1 z 1
skórzany kombinezon a kurtka tekstylna? o.O
Witam! Jako że posiadam skórzany kombinezon oraz kurtke telstylną mam takie pytanko: co sądzicie o połączeniu spodnie skórzane + kurtka tekstylna na upalne dni, które niestety (zalezy dla kogo) juz za nami? W kurtce tekstylnej jest mi mniej gorąco, ale jie posiadam tekstylnych spodni.. a nie chce w tym też wyglądać jak debil.. dokupić tekstylne spodnie na nastepne lato? a może zbroja i na to bluza? No ale na nogach też trzeba mieć coś, a jeansy motocyklowe mi nie przepowiadają.. 

- kuba9045
- Świeżak
W spodniach skórzanych i kurtce tekstylnej niestety nie unikniesz wyglądania jak debil, więc na podryw bym się w tym nie wybierał, ale poza tym to cóż za różnica, ja bym tak jeździł jakby miało być bardziej komfortowo. Mimo wszystko wybrałem jeansy motocyklowe.
-
SlowMotion - Świeżak
75% anglii jeździ na sportach w tej konfiguracji. reszta jeździ w pełnych tekstylach. skóry wytacza się na słoneczko i weekendy. ciekawszym połączeniem jest kobinacja na zimne dni - pełna skóra i bluza z kapturem na górę, żeby było cieplej.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
lagiboy: taką konfiguracje też stosowałem z bluzą w zeszły weekend gdy było rzeczewiście chłodno a śmigać się chciało
SlowMotion: i jak takie jeansy? Wygoda jest? I co sądzicie o bezpieczeństwie w nich? (No bezpieczniej niz na zdrapkę to na 100%
)

SlowMotion: i jak takie jeansy? Wygoda jest? I co sądzicie o bezpieczeństwie w nich? (No bezpieczniej niz na zdrapkę to na 100%

- kuba9045
- Świeżak
kuba9045 napisał(a):SlowMotion: i jak takie jeansy? Wygoda jest? I co sądzicie o bezpieczeństwie w nich? (No bezpieczniej niz na zdrapkę to na 100%)
Bardzo fajne, wygodne, spodnie moto są wyraźnie grubsze od "cywilnych", spodnie są luźniejsze i ochraniacze kolan mogą różnie leżeć, warto dokupić jeszcze wkładki na biodra, poza tym, jeżeli chodzi o szorowanie tyłkiem po asfalcie, to kevlar, którym takie jeansy są podszyte, zniesie więcej niż skóra

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Wygoda jest, chociaż w pracy pomimo braku jakiegoś 'dress code' często przebieram na inne, bo wiadomo, nie są to spodnie cywilne, są dość grube, mają dłuższą nogawkę itd. Kwestii bezpieczeństwa osobiście nie testowałem, ale widziałem różne testy jeansów motocyklowych np. na youtube i raczej nie spotyka się za często negatywnych opinii na temat takiego wynalazku a dużo osób w nich jeździ, więc mają moje zaufanie. Zakładam je mimo wszystko tylko na miasto albo spokojne wycieczki, jak zamierzam jeździć coś szybciej to pełna skóra.
-
SlowMotion - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości