Zobacz wątek - Problem z układem chłodzenia Kawasaki GPZ 500 S 94r.
NAS Analytics TAG

Problem z układem chłodzenia Kawasaki GPZ 500 S 94r.

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Problem z układem chłodzenia Kawasaki GPZ 500 S 94r.

Postprzez Rzuber20 » 30/8/2015, 20:43

Witam. Mam problem z moim GPZ-em odnośnie układu chłodzenia. Niedawno wymieniona została uszczelka pod głowicą i temperatura elegancko była na połowie.Pojeździłem jakieś 2 dni i wrócił problem z przed wymiany uszczelki. Temperatura cały czas stoi przy czerwonej kresce nawet gdy szybko jadę,wentylator chodzi non stop, w zbiorniczku wyrównawczym gdy mam płyn na minimum to podczas jazdy potrafi tak wzrosnąć że jest pełny zbiorniczek i przelewa się nadmiarem. Pod głowicę kupiłem trochę lepszą uszczelkę za jakieś 150 zł i wydaje mi się ze w ciągu dwóch dni nie powinno jej wydmuchać.Wymieniałem też płyn chłodniczy na nowy.

Jak uważacie co może być przyczyną tej wysokiej temperatury? Czy może to być termostat, czy może zapowietrzony układ chłodzenia?
Proszę pomóżcie jeśli macie jakiś pomysł, bo ja już nie mam pojęcia co może być przyczyną.

Jest to KAWASAKI GPZ 500 S z 1994r.
Rzuber20
Świeżak

Postprzez kielekzx7r » 31/8/2015, 21:35

To Pewnie znowu uszczelka.
Na glowicy mogly byc jakies nierównosci i pewnie znow "wydmuchało" uszczelke. Jesli mam racje to warto było by zrobic planowanie głowicy.
Jak sie nie ma co sie lubi
To sie kradnie co popadnie !
kielekzx7r
Świeżak

Postprzez Rzuber20 » 1/9/2015, 17:12

Tak zrobiłem. Dałem głowicę do planowania i zamówiłem oryginalną uszczelkę. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.
Rzuber20
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê