Honda cbr 1000rr sc59 dylemat
• Strona 1 z 1
Honda cbr 1000rr sc59 dylemat
Witam. Zainteresowało mnie pewne ogłoszenie motocykla na terenie Austrii. Aktualnie przebywam ok 80km od miejscowosci w której znajduje się motocykl. Motocykl posiada sporo wartosciowych dodatków . Z tych bardziej wartosciowych to wydech akrapovica, PC 5 i Quickshifter. Wszystko ładnie pięknie lecz mam dylemat bo nie wiem czy warto ponieważ motocykl ma 41tyś przebiegu a jak na ten rocznik to calkiem sporo. Co myślicie o tym ogłoszeniu i o przebiegu? Aktualnie posiadam f4i z 2003 roku, rowniez kupiona w Austrii i jestem bardzo zadowolony z jej stanu jak i z ogolnego stanu motocykli tutaj. Jezeli chodzi o sc59 to zmartwil mnie jeden artykuł w ktorym bylo przedstawione zuzycie silnika po 48tyś km. Nie wygladalo to zbyt ciekawie.
Link do ogłoszenia z motocyklem:
http://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwa ... 131608539/
Link do ogłoszenia z motocyklem:
http://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwa ... 131608539/
- Malis
- Świeżak
Taki przebieg to wcale nie jest sporo. Nie znam tego języka ale jeśli dobrze rozumiem i moto jest z 2008 roku czyli ma 7 lat to jest to niecałe 6tys km rocznie. Przez takie typowe polskie myślenie u nas przebiegi są dostosowywane do wymagań rynku i 15 letnie maszyny dalej mają 30tys km 

-
SlowMotion - Świeżak
Re: Honda cbr 1000rr sc59 dylemat
Malis napisał(a):Jezeli chodzi o sc59 to zmartwil mnie jeden artykuł w ktorym bylo przedstawione zuzycie silnika po 48tyś km. Nie wygladalo to zbyt ciekawie.
Daj linka.
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
A myślisz że motocykle sprowadzone do Polski faktycznie mają po 15k przebiegu?
Popatrz sobie na ogłoszenia moto na allegro w poslce, a potem w niemczech czy austrii i porównaj przebiegi.
Dla ułatwienia Ci powiem że średni przebieg FZS 600 w polsce na ogłoszeniach to 30k, w niemczech 65k
Średnia cena w polsce około 5.5kzł w niemczech 2000e!
Przecież to oni powinni od nas motocykle sprowadzać a nie my od nich, u nas jest pełno "perełek za grosze"!
Co do tego fajera, przebieg jak najbardziej OK, motocykl ma 7lat i 41kkm. To daje niecałe 6 tysięcy rocznie, to dużo? Gdzie Ty tu widzisz dziwny przebieg?
Na zdjeciach wygląda ładnie, tylko mocowanie tablicy tak trochę dziwnie krzywo patrzy. Nie mniej jednak moto warte obejrzenia.
Popatrz sobie na ogłoszenia moto na allegro w poslce, a potem w niemczech czy austrii i porównaj przebiegi.
Dla ułatwienia Ci powiem że średni przebieg FZS 600 w polsce na ogłoszeniach to 30k, w niemczech 65k

Średnia cena w polsce około 5.5kzł w niemczech 2000e!
Przecież to oni powinni od nas motocykle sprowadzać a nie my od nich, u nas jest pełno "perełek za grosze"!
Co do tego fajera, przebieg jak najbardziej OK, motocykl ma 7lat i 41kkm. To daje niecałe 6 tysięcy rocznie, to dużo? Gdzie Ty tu widzisz dziwny przebieg?
Na zdjeciach wygląda ładnie, tylko mocowanie tablicy tak trochę dziwnie krzywo patrzy. Nie mniej jednak moto warte obejrzenia.
DragStar125>CBR125>FZS600>FZ6n
-
fincher - Bywalec
Walenty przez przypadek na niego trafilem, jak go odszukam to podeśle. SlowMotion oczywiscie zdaje sobie sprawe z tego, że 5-6tyś na sezon to nie jest dużo( sam kupilem swoja f4i z przebiegiem 37tyś, juz mam 44tyś i chodzi swietnie) ale własnie obawiam sie dodatkowych kosztow zwiazanych z remontem silnika po 50tyś. Z jednej strony ma sporo wartosciowych dodatkow ale z drugiej czy ta cena jest adekwatna do przebiegu? Za podobna cene moge tutaj kupić motocykl z przebiegiem ok 20tyś a więc jest to przebieg o połowe mniejszy. Mysle tez o tym ze w przyszlosci chce go odsprzedać a wiadomo jak ktoś bedzie patrzyl sie na przebieg 60-70tyś w dosc nowej sportowej maszynie. Jeżeli chodzi o cene to z gosciem ugadałem się na 6tyś euro...
- Malis
- Świeżak
Wiem wiem, że motocykle w Polsce maja cofniete liczniki:) Albo sa powypadkowe... TO normalne poniewaz wiem jakie sa ceny w Austrii czy w niemczech... Nikt za grosze nie oddaje porzadnego sprzetu a w Polsce te ceny są nawet niższe niż na zachodzie a wszystko ścagane z zachodu....Pisze tutaj o przebiegach jakie spotykam w Austrii... W wiekszosci tutaj mam potwierdzony przebieg ksiazka serwisową... Motocyklami z Polski nie jestem zainteresowany. Miesiac temu obskoczylem 4 moto... 3 sc59 i jedną r1 i stwierdziłem, że nie warto . Trzeba mieć szczescie żeby kupić pewny motocykl.
http://forum.motocyklistow.pl/index.php ... fireblade/ prosze tutaj jest link do tego artykułu... RSSSS dlatego napisałem, że maszyny z Polski mnie nie interesują. Chodzi mi o waszą opinie, co myślicie o tym? To jest maszyna z 2008 roku... Czy cena jest wedlug was adekwatna do przebiegu i dodatkow?
I jeszcze raz nie porownujcie z przebiegami w Polsce bo ja chce kupic tutaj gdzie mieszkam czyli w Austrii... I sa sprzety z przebiegiem 18-25tyś za przykladowo 500 euro więcej ale bez tych dodatkow a sam wydech to koszt ok 4-5tyś zł więc czy warto brac pod uwage dodatki czy może jednak ważniejszy jest mniejszy przebieg ? z Drugiej strony PC jest i Quickshifter. Fajnie ale wiadomo sa to juz inne mapy itd i obawiam się ze moze byc cos zle poustawiane itd etc.
następnym razem edytuj posty bo wyhaczysz warna
suhy-19
http://forum.motocyklistow.pl/index.php ... fireblade/ prosze tutaj jest link do tego artykułu... RSSSS dlatego napisałem, że maszyny z Polski mnie nie interesują. Chodzi mi o waszą opinie, co myślicie o tym? To jest maszyna z 2008 roku... Czy cena jest wedlug was adekwatna do przebiegu i dodatkow?
I jeszcze raz nie porownujcie z przebiegami w Polsce bo ja chce kupic tutaj gdzie mieszkam czyli w Austrii... I sa sprzety z przebiegiem 18-25tyś za przykladowo 500 euro więcej ale bez tych dodatkow a sam wydech to koszt ok 4-5tyś zł więc czy warto brac pod uwage dodatki czy może jednak ważniejszy jest mniejszy przebieg ? z Drugiej strony PC jest i Quickshifter. Fajnie ale wiadomo sa to juz inne mapy itd i obawiam się ze moze byc cos zle poustawiane itd etc.
następnym razem edytuj posty bo wyhaczysz warna
suhy-19
- Malis
- Świeżak
bież z mniejszym przebiegiem - ceny części tuningowych nie rzadko są pomijane przy sprzedaży .. nie podnoszą już wartości tak znacznie .. przebieg niczego o moto nie powie - na taksówce nie jeździł .. miej zdrowego dawcę - czy jest ryzyko sam czujesz ze jest = to po co Ci ono .. skąd wiesz że było dbane .. znam wielu "Tata Da" nie szanują sprzętów nic a nic .. a wydechy są .. kompy z mapami są .. i wszystkie "fun dodatki" .. tylko oleju nie zmieniali bo do serwisu daleko a sami 2 lewe łapki ... przemyśl.. osoba prywatna : pogadasz wyczujesz .. jak się znasz.. handlarz : on nic nie wie - nikt nic nie wie ..
-
cezare - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości