Problem z V-MAX
• Strona 1 z 1
Problem z V-MAX
Witam. Niedawno zostałem właścicielem swojego pierwszego jednośladu. Nie stać mnie na kupno motocykla cross/enduro nawet używanego. Ostatnio pojawiła się okazja i za śmieszne pieniądze kuzyni oddali mi swojego chińskiego crossa (wiem że to badziew bo juz zdążyłem sie o tym przekonać xD). Jest to Loncin o poj 250cc. Stał on dość długo u tych właśnie kuzynów w garażu. Prablem jest w jego V-MAX, a mianowicie na najwyższym (4) biegu rozpędza się do max 50km/h (podałem już zawyżoną wartość). Od taty moich kuzynów wiem że leciał od dwa razy tyle (jezdzi dość długo na motocyklach i raczej wie ile to jest 100km/h). Myślę że problem może być w gaźniku lecz proszę o wasze opinie proszę o wyrozumiałość gdyż dopiero zaczynam swoją przygodę z motocyklami
[/code]

świeżak
- prokus
- Świeżak
Zadaniu od podstaw czyli sprawdź świece a najlepiej kup nową bo i tak co jakiś czas trzeba zmieniać.Wyczyścić filtr powietrza, gaźnik do czyszczenia i regulacji,
Four Stroke Power !
Husaberg fe 501
&
Mz Etz 251

Husaberg fe 501
&
Mz Etz 251
-
braaaap - Świeżak
podstawowy serwis - swieca, gaźnik, rozrząd o ile silnik w ogóle jeszcze nie nadaje sie do remontu
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dzisiaj wyczyscilismy z kolegą gaźnik i on go regulował. Problem z tym że potrafił zrobić to tylko na półssaniu. Niestety nie zmieniło to praktycznie nic. Filtr powietrza dziś tylko sprężonym powietrzem przedmuchalem. Czy macie jeszcze jakieś podejrzenia? Jutro sprawdzimy świece i wyczyścimy porządnie filtr.
świeżak
- prokus
- Świeżak
ciezko powiedziec, costam czysciliscie costam regulowaliscie wiec costam nadal moze byc nie tak. gaźnik musi byc kompletnie czysty drozny i ustawiony - regulacja to nie tylko śrubka
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Owy koleszka wyregulowal zawory oraz po raz kolejny gaźnik. V-Max wyraźnie się zwiększył. Lecz pozostał pewien problem: na drugim biegu w około połowie zakresu obrotów silnik przerywa i ma problem aby dalej wkręcić się na obr. Na trzecim biegu również przerwa trwa to tylko chwilę i zaraz wkreca się na wyższe obroty. Na 4 tą chwila trwa jeszcze mniej czasu. Próbowaliśmy regulować (gaźnik) to z 20min lecz z marnym skutkiem. Kolega wspominał coś o powietrzu. Nie dał rady wyregulowac Czy powodem może być filtr ppowietrza, a może z iglica jest coś nie tak? Proszę o rady i sugestie
P.S. Dopiero na pełnym ssaniu osiągamy lepsze osiągi, półssanie też jest ok ale bez tych wysokich obr. Zawory: ssący-0.15 wydechowy-0.10. Świeca ok.

P.S. Dopiero na pełnym ssaniu osiągamy lepsze osiągi, półssanie też jest ok ale bez tych wysokich obr. Zawory: ssący-0.15 wydechowy-0.10. Świeca ok.
świeżak
- prokus
- Świeżak
gaźnik nadal do regulacji, porada - oddaj do kogos kto w 20 wyreguluje gaźnik lepiej niz kolega 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości