Zobacz wątek - Rękawice Alpinestars Sp-8 czy Sp-2 ?
NAS Analytics TAG

Rękawice Alpinestars Sp-8 czy Sp-2 ?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Rękawice Alpinestars Sp-8 czy Sp-2 ?

Postprzez kaska_06 » 26/8/2015, 15:44

Witajcie, chciałabym zrobić chłopakowi prezent i kupić rękawice motocyklowe. Wybrałam model Alpinestars Sp-8. Czy są godne zainteresowania czy lepiej dopłacić do modelu Sp-2?
Budżet 300 zł (max 400 zł). Kolor: biało-czarny, Rozmiar: L
Doradzicie?
kaska_06
Świeżak

Postprzez SlowMotion » 26/8/2015, 16:55

Mi osobiście sp-2 leżały lepiej niż 8, ale to jeszcze nie było to i zdecydowałem się na sp-1 które za około 400zł też idzie dorwać a miały dużo lepszą regulację mankietu niż pozostałe co dla mnie było dość istotne. Czy opłaca się dopłacać to ciężko stwierdzić, to chyba musi być indywidualna decyzja. Z mojej strony powiem, że sp-8 raczej bym nie brał bo za te pieniądze można szukać czegoś od np. shimy co będzie lepszej jakości. Rękawice muszą być odpowiednio dobrane bo mają ogromny wpływ na komfort jazdy, jeżeli np. długość palca w rękawiczce okaże się za długa to później każde włączenie kierunkowskazu czy chwytanie klamki hamulca może okazać się problematyczne, dlatego zachęcam do zabrania swojej połówki do sklepu motocyklowego i wybranie prezentu razem z nim.
SlowMotion
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê