kufer vs torba vs sakwy
• Strona 1 z 1
kufer vs torba vs sakwy
Potrzebuję jakiś "bagażnik" do mojej mt-07, jestem nowy w tym świecie i nie wiem co jest najlepsze i najwygodniejsze w użytkowaniu.
Liczę, ze potrzebne mi będzie ok 30-50l bagażu, nie będzie nigdy pasażera, więc drugie siedzenie jest wolne.
Najbardziej mi się właśnie podobają torby na siedzenie - tylko czy to się odpowiednio trzyma, czy jest wygodne? Fajnie, żeby można było łatwo to ściągnąć z moto i zanieść do hotelu/namiotu whatever.
Używanie tego będzie bardzo rzadkie dlatego nie chciałbym mocować żadnych stelaży na stałe
Liczę, ze potrzebne mi będzie ok 30-50l bagażu, nie będzie nigdy pasażera, więc drugie siedzenie jest wolne.
Najbardziej mi się właśnie podobają torby na siedzenie - tylko czy to się odpowiednio trzyma, czy jest wygodne? Fajnie, żeby można było łatwo to ściągnąć z moto i zanieść do hotelu/namiotu whatever.
Używanie tego będzie bardzo rzadkie dlatego nie chciałbym mocować żadnych stelaży na stałe
- Jarod
- Świeżak
Minusem niezamykanych sakw i rol jest to, ze nie mozesz gratow zostawic na moto i np. poszwedac sie po parku narodowym do ktorego podjechales, zostawiajac maszyne na parkingu, czy upchac zakupy po jednym sklepie w moto i isc do drugiego. Znajomy opowiadal o otwartych sakwach zastawanych rano (lub po innej nieobecnosci) na moto pozostawionym na parkingu (byly puste, ale ktos postanowil to sprawdzic). Sztywny case do pewnego stopnia lepiej tez ochroni graty w przypadku slizgu itp. Plusem rolki jest to, ze zabierasz ja jak trzeba bez wiekszych ceregieli ze soba (przewaznie maja opcje zrobienia z nich prostego plecaka / torby na ramie). Tu wszystko zalezy od tego, jak bedziesz moto używal. Co do trzymania sie i mocowan, dobrze zlapana rola trzyma sie dobrze, slabo upieta, słabo.
Generalnie, posiadanie zamykanych sztywnych cases wyzwala tendencje do ulegania lenistwu i pozostawiania waznych gratow na moto, co nie zawsze jest dobrym pomyslem.
Pozdrawiam.
Generalnie, posiadanie zamykanych sztywnych cases wyzwala tendencje do ulegania lenistwu i pozostawiania waznych gratow na moto, co nie zawsze jest dobrym pomyslem.
Pozdrawiam.
--
Hans
każdy kto próbował kiedyś puścić cichacza w towarzystwie, ten wie jak operować sprzęgłem
Hans
każdy kto próbował kiedyś puścić cichacza w towarzystwie, ten wie jak operować sprzęgłem
-
Hans01 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe