[turystyka] Na 125 przez Polskę - łatwiej, niż...
• Strona 2 z 2 • 1, 2
KTM-a, nie kombinuj! <br><hr>BeavisKomentatorzy napisał(a):Myśle nad zakupem fajnej 125tki.
Co lepiej wybrać? Nowszy i droższy KTM Duke 125, czy starsza, ale strasznie lansiarska i mająca potencjał Cagiva Planet/Raptor? Wiadomo, że z uwagi na wiek Planet do remontu i przeróbki na styl cafe lub delikatny tuning i odświeżenie wyglądu.
I co doroślej brzmi? KTM, czy Cagiva?
A może zakupic Cagivę, wywalić jej dwusuwa (chociaż szkoda ponad 30KM mocy) i zamontować jej silnik 125 4T?<br><hr>Kuba<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zgadzam się w pełni! Taki motocykl spokojnie daje radę poza obszarem zabudowanym, trasę 100km wciąga się jak złoto. Początkowo byłem sceptycznie nastawiony i za wszelką cenę chciałem robić kategorię A, ale doszedłem do wniosku, że w moim przypadku to nie ma sensu. 125 cm3 mi wystarczy, jeździłem już na kilkunastu i zupełnie dają radę. Na wiosnę przygarnę do siebie jeden taki motocykl i to chyba właśnie Bartona którego testowaliście, bo zrobił na mnie najlepsze wrażenie (no i nie oszukujmy się, cena też jest najkorzystniejsza). Może wkrótce spotkamy się na drodze
<br><hr>Saison

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To powinno uciszyć troszkę krzykaczy, którzy twierdzą, że pojemność 125 to tylko na wyprawy do sklepu i z powrotem. Sam mam właśnie tego Bartona i jestem bardzo zadowolony. A nie oszczędzam go zbytnio i jeździłem nawet po lesie. Tutaj na pewno dużo daje wałek wyrównoważający, który ogranicza drgania. <br><hr>Kamis
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Fajnie widzieć, że znalazł się tutaj barton, dodatkowo w takiej konkurencji. Przy wyborze rozpatrywałem właśnie te 3 marki i wygrał akurat barton. Co prawda decyzję podjąłem w oparciu o wygląd (najbardziej przypadł mi do gustu) i takie ogóle wrażenia, bo najlepiej mi się na nim siedziało, wszystko było jakoś tak dopasowane pod ręką, nie wiem jak to inaczej ująć (:D), ale widzę, że coraz więcej osób jest zadowolonych z tej firmy. Ja zrobiłem dotychczas około 3 tys. km. i odpukać jeszcze nic się nie stało. Sprawdzę rzeczy o których pisaliście, ale wydaje mi się, że wszystko jest ok. Pozdrawiam.<br><hr>gainer
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam, również rozpatruje kupno Bartona.. i po głowie chodzi też Junak123 . każdego dnia rozkminiam i ciężko podjąć decyzje. hm<br><hr>AlcaaKomentatorzy napisał(a):Fajnie widzieć, że znalazł się tutaj barton, dodatkowo w takiej konkurencji. Przy wyborze rozpatrywałem właśnie te 3 marki i wygrał akurat barton. Co prawda decyzję podjąłem w oparciu o wygląd (najbardziej przypadł mi do gustu) i takie ogóle wrażenia, bo najlepiej mi się na nim siedziało, wszystko było jakoś tak dopasowane pod ręką, nie wiem jak to inaczej ująć (:D), ale widzę, że coraz więcej osób jest zadowolonych z tej firmy. Ja zrobiłem dotychczas około 3 tys. km. i odpukać jeszcze nic się nie stało. Sprawdzę rzeczy o których pisaliście, ale wydaje mi się, że wszystko jest ok. Pozdrawiam.<br><hr>gainer<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam 125. Honda Varadero Xl . genialnie się tym podróżuje, przy okazji zwiedzając widoki. Przelotowa z tobołami mniej wiecej 90 -100-110. . zalezy od warunków atm. Mega wygodny, a spalanie rzędu 3,5 l/100 km. cieszy
<br><hr>Menol

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja tym Classicem właśnie wróciłem z podobnego wyjazdu. Jednym ciągiem pokonałem 500 kilometrów, ledwo co siedzę na tyłku, ale jestem bardzo zadowolony. To nie tylko fajna przygoda, ale też miła odpowiedź dla tych wszystkich, którzy twierdzą, że motocykle chińskie do niczego się nie nadają. Jutro rano sprawdzę świece, łańcuch i inne rzeczy, ale jestem pewien, że wszystko jest w porządku. Kupiłem tego Bartona jakie tanie wozidło do miasta (kosztował niecałe 5 tys.), a jeżdżę nim teraz na wakacje. Kto by pomyślał.<br><hr>Konradoos
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości