Ogień z wydechu, MT07+Arrow+DNA?
• Strona 1 z 1
Ogień z wydechu, MT07+Arrow+DNA?
Ostatnio przeglądałem filmik z różnymi wydechami do Yamahy MT07, a tak właśnie natknąłem na cały układ wydechowy Arrow bez katalizator or dB killer wraz z zmienionym filtrem DNA, a efekt? Zobaczcie sami klikając w link poniżej który ukazuje efekt końcowy.
https://www.youtube.com/watch?v=3klMy72nkIc
Moim głównym pytanie jest czy takie potężne płomienie nie są groźne dla silnika, czy coś jeszcze było grzebane typu inny mapping a może sam filtr który dostarcza więcej powietrza spowodował taki efekt?
Mój znajomy posiada SD990 który ma założone wydechy akrapovic titanium carbon, wgrana nowa mapa i już po wgraniu mapy podczas serwisowania zmienił filtr na K&N.
A o to efekt...
https://www.youtube.com/watch?v=3klMy72nkIc
Moim głównym pytanie jest czy takie potężne płomienie nie są groźne dla silnika, czy coś jeszcze było grzebane typu inny mapping a może sam filtr który dostarcza więcej powietrza spowodował taki efekt?
Mój znajomy posiada SD990 który ma założone wydechy akrapovic titanium carbon, wgrana nowa mapa i już po wgraniu mapy podczas serwisowania zmienił filtr na K&N.
A o to efekt...

Suzuki SV650N FI
- Ajss
- Świeżak
Trzeba zastanowić się nad pracą silnika 4 T. Podczas schodzenia z wysokich obrotów do układu wydechowego dostaje się nie spalona jeszcze mieszanka paliwowo-powietrzna. Duże napełnienie niespaloną mieszanką( i dostające się świeże powietrze a to przez specjalne zawory,a to z przepłukania cylindra) układu wydechowego przelotowego gdzie spaliny nie mają problemu w wyjściem do atmosfery powoduje dopalanie się składników w rurze wydechowej lub zaraz poza nią.Jedyne co może z czasem przeszkadzać do gdzie nie gdzie osmalone części motocykla i to wszystko.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości