Zobacz wątek - QUAD 125 problem z odpalaniem
NAS Analytics TAG

QUAD 125 problem z odpalaniem

Dla fanów czterokołowców
_________

QUAD 125 problem z odpalaniem

Postprzez Center1337 » 19/8/2015, 15:42

Witam !
Mam mały problem z kontrolką od luzu bez której nie jestem w stanie odpalić quada ze startera :(
Ale quad odpala na zwarcie .



Oto filmik : https://www.youtube.com/watch?v=b1gdtvD ... e=youtu.be


Z góry wszysytkim dziękuje :)
Center1337
Świeżak
 
Posty: 1
Dołączył(a): 19/8/2015, 12:44


Postprzez henio12323 » 19/8/2015, 18:44

a nie powinieneś wciskac hamulca do odpalania ?

te chinskie padaki to mają tysiące zbędnych rzecyz. szczerze jak nie uzywasz motocykla po asfalcie ( nie ma homologacji) to bym powywalał wszystko co mozliwe i zbędne, wszystkie czujniki z hamulców, całkiem wywalił czujnik luzu, alarmy itp.

trzeba doszukac przewodów jak idą z czujnika luzu jest pewnie zielony przewód po lewej stronie koło dzwigni zmiany biegów. tam gdzie idzie pewnie cos trzeba zmostkować ( złączyc ) żeby non stop sie luz swiecił bedziesz mógł wtedy palic na kazdym biegu.

ta elektryka sie sypie i potem są proiblemy, najgorzej jak cos zaskoczy w lesie itp. ja u siebie w quadzie takim od razu wywaliłem wszyyystkie przewody czujniki itp. i połozyłem elektryke od nowa, na normalnych przewodach ze sklepu grubszych. nie wiem czy moto aż nie zaczeło lepiej pracować oczywiscie zostawiłem tylko elementy wazne do rozruchu silnika, ładowanie aku, i swiatła. reszte wywaliłem.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Avatar użytkownika
henio12323
Moderator
 
Posty: 26032
Dołączył(a): 30/12/2008, 20:49
Lokalizacja: Włodawa / LBN



Powrót do Quady



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość




na gr