Kawasaki zzr 600 91r
• Strona 1 z 1
Kawasaki zzr 600 91r
Witam mam problem a więc od początku chciałem kupić sobie motor znalazłem zygzaka w ogłoszeniu pojechałem kupiłem od samego początku motor nie kręcił do końca na luzie do 10 tysięcy a przy jeździe do 7 z czym to może być związane a i w motorze nie ma pompki paliwa to normalne ? w tym modelu ? po 2 dniach zaczeło coś stukać w silniku znajomy mechanik (samochodowy) powiedział mi że to panewka rozebraliśmy go okazało się że panewki i wał do wymiany kupiłem 2 wał 2 panewki zaczęliśmy rozkręcać dalej i teraz do was moje pytania czy da się wymienić wał z panewkami bez ściągania głowicy ? jaki jest momęt dokręcania korbowodów i głowicy no i w jakiej kolejności
- Dawidzzd6000
- Świeżak
Chyba najpierw ksiazka do nauki jezyka polskiego...jeden wielki belkot!
A i jak kolega napisal, ksiazka serwisowa!
-
Croowab - Bywalec
Croowab napisał(a):Chyba najpierw ksiazka do nauki jezyka polskiego...jeden wielki belkot!
Nie przesadzaj ziomuś.Tu masz linka do serwisówki https://www.dropbox.com/s/bu43di24gaiwcgi/Kawasaki%20ZX6%20ZZR600%2090-97.pdf (otwórz link) Jest tam wszystko łącznie z kolejnościa dokręcania śrub i momentami .
- severian
- Świeżak
Sie zapytam, co to za Mechanik, ktory nie wie jak to znalesc, czy skad to wziasc ?
Zmien mechanika, bo po wymianie mozesz dlugo nie pojezdzic, bo korbowod pojdzie przez blok.

Zmien mechanika, bo po wymianie mozesz dlugo nie pojezdzic, bo korbowod pojdzie przez blok.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
severian dziękuję ci bardzo
andy7 Mechanik to mój znajomy dobry mechanik samochodowy kazał mi dowiedzieć się tych rzeczy bo on nie ma czasu pokazuję mi co mam robić i praktycznie sam wszystko rozkręcam jak już naprawdę czegoś nie umiem to on mi pomorze ale nie w tym rzecz mam już książkę serwisową poszukam wszystkiego co potrzebuję ale moje ostatnie pytanie czy to że motor kręci tylko do 7 tysięcy może być związane z tym że nie ma pompki paliwa czy te modele nie miały czegoś takiego ??

- Dawidzzd6000
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości